Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balinov

    félisten

    Sziasztok,

    Ismerosomnek Papatol kb 5-10km-re (devecser fele) levo kisebb faluban Invitel Trio KOmfort alap 8mbit-je van, havi 12k-ert (HBO-val). 2 teve ill. egy noti van rakotve, utobbi vezetekkel. a modem egy thomson ST780 IWL.

    Honapok ota nem volt semmi gondja, mignem 1-2 napja elkezdett panaszkodni, hogy lassu a net, skype,msn,gtalk megmeg szakad, lassu a letoltes, jopar oldal nem nyilik meg, meg hasonlok. TV adas mindket tvn kifogastalan.

    Most merettem vele egy speedtest.net-et, pesti szervert merve 100+-as pingje van, 1.6-os letoltest, meg 1-200kbit/sec-es feltoltest mertunk, ami messze van a max 8/0.5 ill. a garantalt 7.5/0.5-tol.

    2 tippem van, mi lehet a gaz, beszelgetve vele sajna mind2 valoszinu:
    1. mivel nem kizart, hogy a wifi nincs levedve/letiltva valaki folyamatosan lopja a netet. Javitsatok ki, ha tevedek, de a fenti jelensegek tipikusan akkor jonnek elo, mikor a routeren levo masig gep egyesznap fel/letolt, sokszor lehetetlenne teve a normalis bongeszest.
    2. Siman INvitel a hunyo, vagy vonal vagy modem/router, vagy mindketto.

    Megvan a magyar nyelvu kezikonyv, mondtam neki bongessze, es ha be tud menni a menujebe siman tiltsa le a wifi-t. igy az esetleges ingyenbuzi szomszedot ki lehetne szurni.

    Mit tanacsoltok meg, mit lenne erdemes kiprobalni? User szinten eleg jol elboldogul, de halozathoz nem nagyon, vagy inkabb nagyon nem ert, 40eves no az illeto.

    Koszi minden lehetseges tippet/tanacsot/otletet

    Balinov

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Új hozzászólás Aktív témák