Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    válasz TheMarci #298995 üzenetére

    Nekünk nincs nagy változás az idén, a MagSafe alapjain fejlesztették. A Qi2 15W-ról indul, a Qi csak 5-15W között tud delejt leadni.

    Az Apple összeállt a vezetéknélküli technológiát fejlesztő konzorciummal és bele adta a MagSafe technológiáját. Ez is közös lesz az Apple és az Droid közösséggel, az idei évtől. Abban biztos vagyok, hogy az Androidra már jövőre jönnek az olyan töltők, amik lelépik a 15W-ot.

    Az volt a baj a Qi-val, hogy nem lehetett megfelelően pozícionálni a mágneses tekercseket. Nem láthattad, hogy a telefon meg a töltő mikor vannak egymáshoz képest optimális pozícióba. Mivel a mágneses terek ne fedték egymást megfelelően, így az elérhető legkevesebbhez képest mindig nagyobb volt az átviteli veszteség, ami hővé alakult és melegedtek tőle a készülékek. Próbált ki, hogy úgy teszed fel a telefonodat tölteni, hogy még éppen töltse: baromira forró lesz a telefon és nagyon lassan fog tölteni.
    Ebben volt zseniális a MagSafe, hogy a mágnes a megfelelő pozícióba kényszeríti az eszközt. Meg még mást is rá lehet aggatni. Két legyet egy csapára! Ez a szememben nagy ötlet volt még ha nem is tűnik annak.

    [ Szerkesztve ]

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák