Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sgeza

    veterán

    válasz M1995 #300438 üzenetére

    Világos. Helyesbítek, számomra totál felesleges, de ettől még lehet, hogy másoknak bejön, kinek, mik fontosabbak.
    A portré készítés egyébként a 15 alattiaknál is lehetne utólag, hiszen - szerintem - csak szoftveresen készíti el, nem gondolnám, hogy fizikailag méri, hogy mely pontok vannak valóban távolabb. Inkább olyan, mint a bluebox, csak a fejlettebb algoritmusnak köszönhetően már nem szükséges, hogy blue legyen a box (pl. a Teams meg más hasonló programoknál is eltüntethető a háttér, kicserélhető másra, ez ugyanaz az elv, mint a portré, illetve a Fotókban egy képen az előtérben lévő objektum portré nélkül is kimásolható, ami szintén ugyanaz az algoritmus, csak a portré nem kimásolja, hanem a maradékot elhomályosítja).
    Azt akarom ezzel mondani, hogy egyébként amikor portré módban fényképezel, akkor valójában elkészít egy hagyományos képet, és utána módosítja portrés képpé. De neked már csak a végeredményt mutatja a Fotókban. Azonban az erdetit is megtartja! Ezt onnan is tudhatod, hogy a portré képet szerkesztve le tudod venni a homályosítást a háttérről. Ezt nyilván csak akkor teheted meg, ha megvan az erdeti is. Tehát itt is fennáll az az eset, hogy többet foglal, mint gondolnád. Egyébként úgy látom, hogy az eredeti kép méretét mutatja ilyenkor (tehát megintcsak nem a teljeset).
    Egy ideig úgy véltem, hogy az eredeti kép mellett csak a módosítási információt tárolja (mert van mellette egy aae kiterjesztésű fájl is), és csak megjelenítéskor vagy másoláskor generálja le a végeredményt, de ha jól emlékszem, ezt is teszteltem, és azt tapasztaltam, hogy mindkét verziót tárolja. Igaz, hogy ez esetben a végső kép, tehát a portrésított mérete kevesebb, mint az eredeti, kb. fele-2/3-a között mozog. Érthető is, mert a homáyos tartalmat nyilván kevesebb információ letárolni.

Új hozzászólás Aktív témák