Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    Sziasztok!

    Szeretném a segítségetek kérni. Igaz, kicsit a topic szabály ellen megyek -de szerintem még tűréshatáron belül-, de máshol nem kaphatok erre választ.
    Valamint igazi szakmai emberektől szeretnék "hallani" információkat, akik tudják mit beszélnek és maradnak a realitás talaján (nem csak érzelmi szempontból nyilatkoznak).

    Szeretnék mobilt vásárolni és ebben benne van az iPhone 5 is, mint lehetőség.
    (versus Nokia Lumia 920)

    Nagyon húz felé a szívem, csak mivel több, mint 200.000 Ft-ba kerül nem szeretnék csak úgy fejest ugrani a dologba körüljárás nélkül. Akárhogy nézzük ez egy magyar dolgozó embernek nem kevés pénz, ezért jól megfontolandó.

    Tehát a kérdésem főként az lenne, hogy milyen -szakmai és felhasználói- érvek szólnak az iPhone mellett? Érdekes módon erre nagyon kevesen tudnak nekem egyértelmű választ mondani :(

    Csak szeretném átlátni, hogy miért adok háromszor annyi pénzt valamiért, miért érdemes?
    Kérdeztem iPhone-t használó ismerősöket, de egyik se tudott nekem olyan érvet mondani, ami miatt megérné a többszörös árat. Bennetek reménykedem, hogy ti jobban látjátok.

    A következő érveket hallottam eddig (ez nem apple fikázásra megy ki! Mint írtam, szeretnék vásárolni egyet ha az érvek diktálják!)

    - Gyors és gördülékeny, stabil, (ezt a nokia lumia 920 WP8-a is hozza)
    - Minőségi terméket kapsz, rendesen összerakva, minőségi anyagokból (ebben van valami, de akkora minőségi különbséget nem látok anyagban).
    - Rengeteg jól megírt App van rá, ami MŰKÖDIK. (ezt elismerem és jó érv, de tényleg megér háromszoros vételárat? Ez nekem kicsit úgy érződik, mint ha átlagos otthoni használatra akarnék egy fél milliós Photoshop csomagot venni)
    - Tényleg hozzád igazódik, élmény használni (az a baj, hogy vásárlás előtt ez nem érv, mert ehhez már birtokolni kell egyet, hogy értsd)

    Most jelenleg úgy vagyok, hogy érzelmi szinten már holnap venném, de ha bezavar a logikai agyam, az azt diktálja, hogy kiadok több, mint 200.000 Ft-ot egy telefonért, amiben nem látom a felár előnyeit és kapok érte fele annyi garanciát (1 év), tehát még több évre se tudok biztosan tervezni.

    Tud valaki tényleg olyan szakmai előnyt felsorolni, ami alátámasztja a vételárát a telefonnak? Ha igen, már veszem is! Tényleg :) Segítsetek tájékozódni nekem, előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák