Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Louloudaki

    aktív tag

    válasz #67688960 #331 üzenetére

    hát ugye a mikroszkóp kukucskálója kb 3mm a fényképezőgép objektíve meg 55mm, képtelenség azon a kis lyukon befókuszálni, ilyesmire spéci kamerával egybeépített fényképezőgépeket használnak. amúgy sajnálattal tapasztaltam ma, hogy a 300x nagyítású mikroszkópom ehhez édes kevés. növények légzőnyílását vizsgálgatni elég volt anno, de sejtszintű vizsgálódásokhoz nem jó már :( viszont a kis fehér részek tuti gombabigyók mert ahogy egy kisebb gombatarhonyát bepréseltem a tárgylemezek közé, az is ilyen kis fehér részecskékre lapult ki ;]

    az aszalt cumó feljön a víz tetejére ne aggódj. sőt megszívják magukat, nekem az aszalt töppedt eprem teljesen akkora lett, mint egy friss eper.
    a kis fehér gombriók ellen viszont nem használ az ülepítés mert a nagyon kis részecskék folyamatosan kavarognak, kvázi kolloid oldatot alkotva, tehát mindenképp benyeled. ;]

    hagytam állni 3 napig a lében mert nem volt időm rá, erre mára hatalmas gyermekáldás történt, 2 teaszűrőnyire szaporodtunk. úgy látszik az aszalt szilva fokozta a libidójukat :DD
    ha kell valakinek szóljon vigyen, én nem akarom nagyüzemben termeszteni és palackozó gyártósort beüzemelni :) emlékszem nagybátyám úgy kb 15-20 éve kombucsázott és 5-6db 10-15 literes üvegben érlelte a cuccot, na én nem akarok így járni :DDD

    az aszalt szilvás narancsos íztől nem vagyok annyira elragadtatva bár lehet a 3 nap buggyantás is a hátrányára vált. most 2 adagot csinálok, egyik a jól bevált eper+narancs a másik datolya+narancs. még ki fogom próbálni a grapefruitot is. :)

Új hozzászólás Aktív témák