Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Louloudaki

    aktív tag

    találtam ilyen receptet is:
    Szőlő-kefir
    Szőlőléből és vízből készül fele-fele arányban. Néhány friss mentalevelet is tehetünk hozzá ízesítésül. Csak 2/3 részéig töltsük tele az üveget e keverékkel, tegyük bele a kefirgombát, zárjuk le szorosan és fermentáljuk 24-48 óráig szobahőmérsékleten. Szűrjük le. Tele lesz pezsgő buborékkal, de még jobban hasonlít az igazi pezsgőre, ha a szőlő 1/4 mennyiségéig éretlen szőlőt préselünk ki lének, vagy ha nincs, belefacsarunk fél literbe egy citrom levét.
    Piros szőlő esetén a kefirgombák színe is besötétül.

    ezt majd jövő szüretkor ki lehet próbálni aki kitartó és akkor is gombászni fog még.
    amúgy az epertől és a szilvától az enyémeknek is szép rózsaszínes árnyalatuk van már :D

Új hozzászólás Aktív témák