Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Homlok87

    csendes tag

    Sziasztok!

    2 hete kaptam sógornőmtől egy adag (6 kanál) kristálygombát, 1 hetet pihent a hűtőben, mert lusta voltam beszerezni a hozzávalókat.
    Sajnos a magyar oldalakon copy/paste módszerrel írják le a gomba jellemzését, elkészítését.
    Olvastam sok külföldi blogot és fórumot is, hogy tudjam, hogyan bánjak ezekkel a kis "zselédarabokkal". :)

    Ha jó erőben szeretnéd tartani a gombaflórát, akkor használj szénsavmentes ásványvizet, mert az nem tartalmaz klórt, ami öli a bacikat.
    A kén (szulfát) szintúgy öli őket, ami tartósítószerként szolgál sok aszalt gyümölcsnél, ezért is ajánlott a bio. A gyümölcsből nem lehet kiszellőztetni a ként.

    Én 1 napig szoktam hagyni őket kajálni és "székelni" (bocs), mert
    nekem 2 nap erjesztés után enyhén záptojás szagú lett a limonádé. Ami már tényleg nem finom. :(
    Most ott tartok, hogy meg akarok tölteni egy 2l-es flakont gombával. :DD

    Tegnap :

    [07.28.(nagyban)]
    (a kis műanyag dobozban kaptam kb. 1/4-ig volt benne kristálygomba)

    Ma:

    [07.29.(nagyban)]

    Már érzem a pozitív hatását.
    Nagyon fáradtnak éreztem magam egész nap, már nem. :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák