Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz venember83 #6140 üzenetére

    Bunny hophoz pár megjegyzés:
    Ugyebár lábrögzítés esetén sima ügy, fogod és felhúzod lábbal a hátulját.
    Lábrögzítés nélküli esetben viszont a bicikli merevségét használod ki. Megemeled az elejét (ugyebár testsúlyt hátra helyezed), majd olyan hirtelen viszed előre a testsúlyod, hogy a bicikli tehetetlensége miatt még nem nyomod le az elejét ("nem esik le"), viszont a testsúly változtatás miatt a elfordul, ahogy lenyomod a kormányt.
    Ez az elmélet, nézzük MTB-nél gyakorlatban ezek mit okoznak:
    A kisebbik probléma, hogy a bicikli tehetetlenségét használjuk ki, amiből következik, hogy minél magasabbról viszed le az első kereket, annál több időd van előredőlni. Nyilván egy BMX elsőjét könnyebb magasabbra emelni, tehát kevésbé kell gyorsnak lenni a mozdulatnak. Minél kevésbé emeled meg az első kereket, annál gyorsabban (és/vagy jobban) kell előredőlnöd ahhoz, hogy a hátsó feljöjjön.
    A nagyobbik probléma viszont, hogy a bicikli merevségét használjuk ki. Na most egy MTB-ről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy merev lenne, főleg egy fullyról nem :) (figyelem, a teljes bicikli merevségéről beszélek, nem a vázéról) Ugyebár az a probléma, hogy ha BMX-en megtolod lefele a kormányt, akkor az egész váz megindul. Ha van első teleszkópod, akkor ha puhábbra van véve, akkor egy kis lökés átmegy a teleszkópba, utána indul csak meg a váz. Ha van hátsó teleszkópod, akkor pedig miután megindult a váz, egy ideig csak "kienged" a hátsó teleszkóp, és csak utána emeled fel a hátulját.
    Ugyebár hátsó teleszkóp akkor is probléma, ha rögzítve van a lábad (mivel te a vázat húzod meg).

Aktív témák