Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Ata88 #14204 üzenetére

    (#14204) Ata88: kérdett vki nemrég hasonlót, de hogy USB kábelen egy időben használja mind2, az macerás lesz, nem igazán hozható össze. :N Létezik olyan külső rack, amin pl. van külön USB2 + USB3 csatlakozó [link], v több különböző interface, de egy időben csak egyikről mehet. Tehát ilyen használat max, hálózaton a külső vinyó tartalmának megosztásával lehetséges:

    USB külső merevlemez hálózati megosztásának lehetőségei:

    1. USB HDD egy NAS-hoz csatlakozik, onnan a gép és a TV / médialejátszó is hálózaton éri el. Ha a TV csak DLNA-t támogat, akkor a NAS-on DLNA szerver kell. Ha a TV / médialejátszó Samba vagy NFS megosztásról is tud lejátszani, akkor olyan megosztás is elég.

    2. USB HDD a géphez csatlakozik, és a gépen van a DLNA vagy Samba / NFS megosztás.

    3. Az USB HDD a médialejátszóhoz csatlakozik. Bizonyos médialejátszókban heckelt firmware-rel meg lehet oldani, hogy a rácsatlakoztatott winchestert megosztja Samba-val. Ezért így egyszerre le is lehet játszani rajta, plusz távolról a gépről is el lehet majd érni hálózaton.

    Ha 2,5"-ost veszel, abba is van már 2 TB-os (pl. My Passport), azt átvinni-rákötni egyik eszközről a másikra, azért nem nagy macera szerintem.

    (#14208) balbekk12 : e célra gyakorlatilag bármilyen külső HDD megfelel, amiket néztél, azok is :K és Full HD filmekhez elegendő USB 2 sávszélessége is [link], sok film 15-50 Mbit/s bitrátájú, ami leosztva 8-cal, max 6,25 MB/s, USB2 meg 20-40 MB/s között tud max.
    3D filmek kicsit combosabbak, de úgy tudom azoknak is elég, v max rákérdezel topikjában : 3D HD filmek lejátszása.
    Ha régi a PC, akkor meg az lesz a szűk keresztmetszet, min 2 magos proci kell, jobb videokari, megfelelő lejátszóprogi stb.

    (#14212) syler123 : jó hogy nem, mert ahogy mondtam a Passport nem mobil rack, alinkelt topicba meg össze lett gyűjtve táblázatba egy-néhány.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák