Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tutti-amigo

    tag

    Hali!

    Nekem a következő gondom lenne. Van egy WD mybook essential 1TB-s külső vinyóm. Sajna a pcb-je elszállt így használhatatlan lett. Sikerült szereznem jó áron egy másik pcb-t (eredeti: 4061-705089-001 új: 4061-705094-001. Ez egy ugyanilyen essentialból származik csak 2TB-s hdd volt hozzá gyárilag. Mindkettőben green típusú hdd volt. Na szóval össze is pakoltam az én hdd-mel és a következő dolog van. Sentinel látja és beazonosítja csakúgy mint a win8 hdd kezelője. A gond ott van, hogy írásvédettnek látja. Tehát nem oszt ki neki drive letter-t és se formázni se semmit nem lehet vele csinálni. Na most ez azért annyira nem ért engem váratlanul, de az lenne a kérdésem, hogy milyen progival tudom megszüntetni az írásvédettséget ill. tudom formázni a cuccot. A hdd kondíciója hibátlan.
    Az én vinyóm egy WDBACW0010-HBK a ház ill. vezérlő meg WDBACW0020HBK. Néztem a vezérlő támogatási listáját amiben az enyém benne volt. Gondolom ezért is látja a vinyót a sentinel. A srác akitől vettem a vezérlőt az wd blue hdd-vel próbálta összehozni de eleve már eddig sem jutott el mint én. Valahogy csak életre lehet ezt kelteni hiszen alapszintű adatok szerint támogatja is a vinyámat illetve azért a rendszer látja.
    Persze tudom vegyek egy ugyanolyan pcb-t oszt jónapot de annak ára még ebay-en keresztül is közelít egy használt egység árához amiben hdd is van. Szóval aranyárban van a szemét.
    Lehet valami bootolható progi kéne független a win-től ami mögé lát a dolognak csak nem tudom mivel lenne érdemes próbálkozni. Low level format-ot azért nem mertem elindítani hiszen az a sectorokat javítaná ill. a sector adatait törölné. Persze lehet ott van valami beleplántálva amit nem látni és ez megoldaná de előbb kérdezek inkább mint hűbelebalázs módjára nyomogatok.

    Előre is hálás köszönet :R mindenkinek aki próbál segíteni a témában.

Új hozzászólás Aktív témák