Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz chros #16523 üzenetére

    Most már mindegy, mert megvetted....amúgy ezt akartam javasolni [link]. 0-24 használatra lehet tartósabb a b. megoldás, egy jó hővezető alu rack és egy NAS vinyó, mint a WD Red.
    3,5" Seagate külsők nem tudom mennyire megbízhatóak, de a 2,5" azért jó, mert átcímkézett Samsung a belsejük?

    Régi WD Elements tapasztalatok vegyesek voltak, többeknél bekrepált, az újak nem tudom mennyire jók, majd kiderül. WD My Book az ajánlott, de ez az új Elements is elmegy.
    Ezek gyárilag NTFS fájlrendszerűek, ezt Linux is írja/ olvassa, de akár átformázható Ext3/4-re is, ha vkinek az kell. Magát a WD vezérlőjét is általában felismerik, bár ennél az újnál nem tudom, vsz ezt is.

    (#16521) BLOODSHOT: Mac OS X alatti külső vinyó használatról, ott előforduló jelenségekről nincs tapasztalatom. :N Szerintem legjobb, ha vmelyik Mac topikban érdeklődsz, főleg, ha magában az OS-ben kell beállítani valamit.
    Itt arról van szó, h aktív az Idle Timer és x perc után lekapcsolja a merevlemezeket, elmegy alvóba, majd, ha vmi használatba veszi, akkor újra felpörgeti. Nem tudom ebben a G-Raid-ben milyen vezérlő és firmware van, de pl. ASMedia vezérlő esetében ezt is lehet állítani, legalábbis szimpla házaknál.
    Esetleg azt lehet megpróbálni, h ne menjen alvóba. Nemrég egyik Maces fórumtársnak ilyen igénye volt külső vinyónál, h ne álljon le, ehhez a Keep Drive Spinning programot használta, ami x percenként ír egy kis fájlt a lemezre.
    Ha meg nincs huzamosabb ideig használva, legjobb lekapcsolni, ha van a házon gomb, v kihúzni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák