Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    =========================================================
    2,5" 1 TB KÜLSŐ MEREVLEMEZ VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK
    (adott kiválasztási szempontok & max 20 - 30k anyagi keret)
    =========================================================

    A.) Ha a legmegbízhatóbb megoldásra törekednék, akkor azt nem tudnám pontosan eldönteni. Illetve ilyen nincs is igazán, mert még a legjobb márkáknál is előfordulhatnak gyengébben sikerült és selejtes termékek. Tehát a 100%-os megbízhatóság nem garantálható. Illetve a megfelelő használaton is nagyon sok múlik [link]. Azért, ha biztosra akarnék menni, akkor kiválasztásnál, a nevesebb, e területen kiforrottabb gyártókat, esetlegesen előnyösebb műszaki kivitelezést (2,5" külső mobil rack) és a minél hosszabb garanciaidőt mindenképpen szem előtt tartanám.

    B.) Ha csak a minél kedvezőbb ár lenne a szempont és nem akarnám nagyon bonyolítani a dolgot, akkor a gyári külső kivitelűekből, egy Hitachi Touro Mobile MX3 ; Samsung M3 Portable ; Toshiba Canvio Basics ; Verbatim Store 'n' Go közül választanék.
    Árak: [link], [link], [link], [link]

    C.) Ha fontos lenne a márkanév és gyári külső modellek egyik előnyeként számon tartott szoftveres extrák (gyári backup program, titkosítás, alvó mód állítás, meghajtó diagnosztika stb.), akkor Samsung M3 Portable és WD My Passport Ultra közül venném valamelyiket. Esetleg a tetszetősebb, fémházas My Passport Ultra Metal is szóba jöhetne.
    Árak: [link], [link], [link]

    D.) Ha nem lenne szükségem sokoldalú szoftvercsomagra, de mindenképpen egy átlagosnál komolyabb, további extrákat nyújtó gyári külső merevlemezt akarnék venni, akkor egy fémházas Asus Zendisk AS400 lenne a befutó [teszt]. Esetleg a szintén fémházas Adata HC500, illetve Toshiba Stor.E/ Canvio Slim és Canvio Alu modelleket is megfontolnám. De akár, egy exkluzív, fémházas megoldás keretében, lehet elgondolkodnék a Lacie Porsche Design P'9220 és P'9223 külső merevlemezeken is, amik még éppen beleférhetnek a felső határként megjelölt anyagi keretbe.
    Ha olyan gyári extrára lenne szükségem, mint pl. az ütés és vízálló kivitel, akkor a Silicon Power Armor A80, vagy más, hasonló SP Armor sorozatú külső merevlemezre esne a választásom. Esetleg Adata HD710 is szóba jöhet. Ha elég lenne csupán az ütésállóság, akkor biztosan a Transcend 25M3 / 25H3 közül venném valamelyiket.
    Árak: [link] , [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link]

    E.) Ha az integrált USB-vel beültetnék a bogarat a fülembe [link], akkor a C. pontot és egyéb ilyen integrált megoldásokat elvetném. Illetve, ha fontos lenne a szerelhetőség és a fémházas kivitel, akkor mindenképpen a 2,5" külső ház + notebook HDD = 2,5" külső merevlemez megoldást választanám. 1 TB méretben, egy olcsó ST1000LM024 / MQ01ABD100 / WD10JPVX merevlemezt vennék. Ha fontos lenne a strapabíróság, akkor egy 24/7-es üzemre tervezett WD10JFCX lenne a befutó. De, ha a minél nagyobb tárolókapacitás és ehhez viszonyított kedvező ár lenne az elsődleges, akkor az 1,75 TB-os ST1750LM000 merevlemezt választanám.
    Majd egy jobb 2,5" USB 3.0 külső házat, amibe beleteszem: Külső 2,5'' mobil rack összefoglaló.
    Azokat a külső házakat részesíteném előnyben, amelyek leválasztáskor leállítják a HDD-t, megfelelő a belső és külső rögzítés, valamint minél nagyobb mértékben fémből készültek. Az ASMedia vezérlős megoldások közül pedig a PID: 55AA típusokat preferálnám.

    F.) Ha TV-s használathoz kellene választanom, akkor akár megfelelhetne bármelyik, a fentebb említettek közül. Legtöbben általában a WD My Passport, Samsung M3 Portable és Toshiba Canvio Basics modelleket veszik ezen célra. De, azért előtte az adott TV topikjában mindenképpen érdeklődnék. Továbbá ha igazán biztosra akarnék menni, a maximális kompatibilitásra törekedni, akkor Adata HC500 és WD My Passport AV-TV közül választanék. Illetve 4K UHD filmekhez és készülékekhez, a WD My Passport Cinema is szóba jöhetne. Ezeket a gyártók kifejezetten ilyen használatra ajánlják. Továbbá a TV kapcsán, már előtte megnézném, hogy milyen USB port van rajta. Ugyanis a HDD jelzésű (1 - 1,2 A) ajánlott 2,5" külső merevlemezekhez. A sima USB jelölésű (0,5 A), nem biztos, hogy stabilan meghajtja.
    Árak: [link], [link]

    G.) Ha játékkonzolhoz (pl. Xbox, Playstation) kellene külső merevlemezt vásárolnom, akkor az előbbi TV-s esethez hasonlóan, gyakorlatilag a legtöbb megfelel(het) a célra. De, ha szeretnék kompatibilitás terén biztosra menni, akkor mindenképpen először a megfelelő topikban érdeklődnék (Xbox 360 | Xbox One | PlayStation 3), hogy ott mit használ ilyen célra a többség.
    Továbbá léteznek, speciális "gamer külső HDD-k" is, mint pl. a WD My Passport X, Seagate Game Drive. Viszont az ilyen gyári megoldások eleve elég drágák, van amelyikből 2 TB-osnál kisebb nem is kapható. Mivel, általában megteszi egy normál, olcsóbb modell is, így lehet inkább ezt a megoldást választanám.
    Árak: [link]

    H.) Ha Apple termékekhez és Mac OS X rendszerhez szeretnék külső merevlemezt vásárolni, akkor léteznek külön, "for Mac" jelölésű termékek is. Pl. a Buffalo ; G-Technology ; Lacie ; Seagate ; Toshiba ; Verbatim ; Western Digital kínálatában. Ezen külső merevlemezek általában dizájn, hozzáadott szoftverek, gyári HFS+J fájlrendszer, FireWire / Thunderbolt interfész tekintetében passzolnak leginkább az adott Mac modellekhez. Viszont általában jelentős felárral bírnak. Ennyi pénzt nem biztos, hogy ráköltenék, így ha van a gépemen USB 3.0 port, akkor megfelelne egy normál külső merevlemez is. Amit maximum átformáznék NTFS-ről HFS+J fájlrendszerre, illetve olyat vennék, ami dizájn terén is jobban passzol a hardveremhez.
    Sőt, a fentebb szereplő E. kategória alapján, némi felár ellenében, lehet egy full alumínium külső házat vennék és abba egy merevlemezt [teszt 1], [teszt 2].
    Árak: [link], [link], [link], [link], [link] | [link]

    I.) Ha 7200 RPM-es külső merevlemezt akarnék venni, a valamivel nagyobb adatátviteli sebesség miatt, akkor nem feltétlen a gyári kompakt megoldások közül választanék. Ugyan megtalálható több gyártó kínálatában is gyorsabb modell, pl. Freecom Tough Drive, Hitachi Touro S, de ezek 1 TB méretben kicsit túl vannak árazva. A legtöbb belsejében általában HGST Travelstar 7K1000 merevlemez van, amihez a E. pontban feltüntetett külső házas megoldást választva, jelentősen olcsóbban jönnék ki.
    Fontos szempont lenne, a minél jobb hőelvezető képességű, alumínium külső rack és az USB 3.0 porton való használat, a stabil tápellátás miatt. Illetve nem feltétlen muszáj a nagyobb fordulatszám mellett dönteni, sebességnövekedés nagyobb adatsűrűségű tányérokkal is elérhető [teszt]
    Árak: [link], [link], [link], [link]

    J.) Ha olyan külső merevlemezre lenne szükségem, ami Wi-Fi képes, akkor nagyjából az alábbi termékek közül tudnék válogatni: Adata AE400 ; Buffalo MiniStation Air ; Lacie Fuel ; Samsung Wireless ; Seagate Wireless Mobile Storage ; Silicon Power SkyShare H10 ; WD My Passport Wireless. Valószínűleg az utóbbi, My Passport Wireless megoldást választanám. Viszont ezek gyári kiszerelésben eléggé drágák. Így a fentebb említett E. kategória alapján, lehet inkább vennék egy Zalman ZM-WE450 külső házat és abba egy merevlemezt, amivel összességében olcsóbban jövök ki.
    Árak: [link], [link], [link], [link], [link], [link] + [link] / [link]

    K.) Ha egyéb, speciális igényem lenne, pl. nagyon aggasztana a fejparkolás, akkor WD merevlemezt vennék, aminél a gépben, SATA csatlakozóra kötve átállítható és kikapcsolható a parkolás. Ehhez az E. pontban említett külső mobil rack megoldást alapul véve választanék külső házat.
    Ha a lehető leghalkabb, zajtalan működés lenne a szempont, akkor törekednék a minél kevesebb tányért és olvasófejet tartalmazó megoldásra. A 1 tányéros megoldások ilyen téren kedvezőbbek lehetnek, viszont ezzel a kiszereléssel 2,5" méretben, jelenleg csak az 500 GB-os megoldások érhetőek el. Ha mégis 1 TB-os kellene, akkor egyes információk alapján a 2 db tányért tartalmazó, 7 mm magas WD10SPCX is jóformán zajtalan. Ehhez egy megfelelő, 7 mm-es HDD-re szabott, 2,5" külső házat vennék. Azonban ekkora felárat nem feltétlenül fizetnék ki érte, így valószínűleg kisebb tárolókapacitású merevlemezt vásárolnák. Persze ezt az egészet csak akkor, ha valóban annyira fontos lenne számomra a minél zajtalanabb működés.

    =========================================================

    Nagy tárolókapacitású (2-4 TB) 2,5" külső merevlemezek

    =========================================================

    Ezen lista természetesen nem "szentírás", nem kötelező az itt feltüntetett megoldásokat választani! Pusztán egy javaslat, amelyben szerepet kapott az egyéni ízlés is. Ezt mindenki szíveskedjen figyelembe venni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák