Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz proradeon #18678 üzenetére

    Szia!

    "Külső HDD-nél nem lehet a 8-10 másodperces parkolási késleltetést hosszabb időre állítani?"

    Csak olyan esetben lehet, ha WD HDD a belseje, amit kiveszel a házból és SATA-n átállítod a wdidle3 program segítségével. Viszont a My Passport Ultra eleve integrált USB aljzatos, így nem is érdemes szétszedni. Előbbi szoftver pedig nem működik USB-n. Max a WdIdleDisable program jöhet szóba, amit korábban a 2,5" WD Elements Portable SE modellhez adtak ki. Viszont, amikor próbálgattam, úgy emlékszem nem volt kompatibilis más meghajtókkal, tehát a My Passport külső merevlemezzel sem. Bár egy próbát talán megérhet.

    Amúgy a fejparkolás valahol egy szükséges művelet notebook merevlemezeknél és nem feltétlen érdemes teljesen letiltani. Egyes típusok ezáltal valóban jobban melegedhetnek, ami nem a legjobb... Az APM árállításán kívül esetleg a lemezek leállásának akadályozását is ki lehet próbálni HDS-ben, mivel az is mérsékli a parkolások számát. Továbbá a fejparkolási limit 600.000, ami azért nem kevés. A 3 TB-os My Passportban lévő WD30NPRZ esetén is annyi. Valamint inkább a gyakori felpörgések / leállások száma az, ami leginkább igénybe veszi a mechanikát. Tehát pl. pár-néhány hónapos használat után kritikusabb a 6000 felpörgés / leállás, mint a 60.000 fejparkolás. Nekem is van több WD My Passport külső merevlemezem, parkolnak azok is, de eddig még a 100.000-es értéket sem lépték túl. Így én annyira nem foglalkozom vele.

    A témában amúgy a Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben topik javasolt, de ilyen integrált USB-s külső merevlemezeknél valószínűleg ott sem tudnak mást javasolni a parkolás mérséklésére, mint ami fentebb elhangzott.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák