Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Surda- #18934 üzenetére

    Mért, mire számítottál? :) Magát a belsőt (HDD, USB 3.0 chip) illetőn ezekben sincs semmi extra. A legtöbb gyári kompakt külső HDD-ben ilyen kommersz merevlemezek vannak. Illetve jobbára szokványos chipeket (ASMedia, Initio, Innostor, JMicron, VIA) tartalmaznak, amik külső házakban is gyakorta megtalálhatók. Ilyen téren max. a WD-k (és a hozzá hasonlók) speciálisak, mert azoknál a hardveres titkosítás miatt Symwave is előfordul ([link], [link]).
    Tehát egy (prémium kategóriás) kompakt külső merevlemeznél, ami a felárat képezi az leginkább a márkanév, egyedi dizájn és a különféle szoftveres, valamint fizikális (pl. ütésállóság) extrák. Igen, 1 TB tárolókapacitásnál olcsóbban kijönne egy 2,5" külső házas megoldás, akár 3-4 ezer körül már lehet venni egy jó USB 3.0 házat. Viszont egy 2,5" 2 TB-os, valamint egy 3,5" összeállítás már nem feltétlenül jönne ki olcsóbban.

    (#18935) bencze94: hát akkor az érdekes... ha nem szektorhibás egyik meghajtó sem, nincsenek nagyon telepakolva, fájlrendszer sem töredezett, hátlapi USB 3.0 portban sem jobb a helyzet, akkor passzolom. Egy másik OS alatti, valamint másik gép merevlemezéről való másolás után tisztább lenne a kép. Továbbá az még érdekes infó lehet, hogy USB 2.0 portban is produkálja-e a hibát, vagy kizárólag csak USB 3.0-ban?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák