Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz chros #20943 üzenetére

    Helló!

    Ezen és bizonyos más gyártók 2,5"-os modelljeinél kontraként pl. az integrált USB-aljzatot lehetne megemlíteni. De emiatt nem feltétlen szokott minden esetben probléma lenni, ami az alábbi logout bejegyzés ezzel foglalkozó fejezetében is le van írva. Illetve a már meglévő 2 db WD külső merevlemezed szintén nagy valószínűséggel ilyen és elmondásod alapján évek óta mégis gond nélkül működik mindkettő.

    Aztán az előbb linkelt bejegyzésben a (belső) merevlemezek felépítéséről (adattányérok) is van egy külön fejezet. Az ideális az, ha minél kevesebb az adattányérok és az olvasófejek száma, ami elvileg kisebb hibalehetőséget és halkabb működést eredményezhet. De van akkora tárolókapacitás, amit nyilván már nem lehet 1 db adattányérral megoldani. 2,5"-os fizikális méretben jelenleg kb. az összes 4 - 5 TB-os belső / külső merevlemeznél 4 / 5 db adattányér + 8 / 10 db olvasófej a jellemző. Viszont a többtányéros modellekkel sem feltétlen szokott gond lenni. Továbbá, ha fontos adatok tárolásáról van szó, akkor eleve több helyre, több fizikálisan is elkülönülő adattára kell menteni és akkor nem lesz gond.

    A nagyobb tárolókapacitású 2,5"-os belső / külső merevlemezeknél korábban volt szó az SMR technológiáról, ami elméletileg az írási sebesség csökkenését eredményezheti. A Seagate újabb sorozatai már csaknem mind ilyenek, de esélyes pl. a WD 4 TB-os megoldásánál is. Viszont a gyakorlatban eddig nem tapasztalt senki különösebb lassulást, legalábbis itt a topikban nem. Példa: [link], [link].

    Végül pedig még a HDS felőli támogatást lehetne megemlíteni, ami pl. a legújabb 4 TB-os My Passport modellek esetében még nem tökéletes. Ezzel kapcsolatban az egyik fórumtárs megosztotta a tapasztalatait. Viszont ez a jövőben változhat, illetve pont ezért célszerű ilyenkor riportot küldeni a program fejlesztőjének. Egyébként a merevlemez állapotát Windows alatt lehet más programokkal is diagnosztizálni. Ott van ilyen célra pl. a CDI, amelyet az alábbi tesztnél is használtak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák