Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz M0RGI #20999 üzenetére

    Helló!

    Ez így elég általános megfogalmazás és lehetett volna jobban is részletezni az igényeket, de mindegy. Ilyen kis tárolókapacitásnál adja magát a 2,5"-os fizikai méret, valamint beépített hardveres titkosítással opciók lehetnek pl. a WD népszerű My Passport modelljei. Illetve azoknál csak az 1 TB-osak, mert az új sorozatoknál annál kisebb tárolókapacitású modelleket már nem gyártanak. Ezen mobil külső merevlemezek esetében egyébként a mellékelt programmal aktiválható / deaktiválható a meghajtózár. De hasonlót tud a szintén népszerű Maxtor modelleknél a Drive Manager (38. old.), valamint az egyes Silicon Power külső merevlemezek esetében a SP HDD Lock Utility is. Továbbá vannak komolyabb hardveres titkosításra épülő megoldások pl. az Apricorn és a DataLocker kínálatában. Sőt, akár szimpla külső ház formájában is létezik hasonló (példa). Továbbá olyan speciális kütyük is elérhetők ilyen célra, mint pl. a CipherUSB.

    Másik opció a normál külső merevlemez + a(z egyéb) szoftveres titkosítás. Utóbbi megoldható operációs rendszer szinten is. A megfelelő Windows-kiadásokban ott van ilyen célra a BitLocker To Go, aztán Linuxok alatt a LUKS, valamint macOS esetében a FileVault. De akár olyan külső programot is lehet használni ilyen célra, mint pl. a multiplatformos VeraCrypt.

    Egyébként az 500 GB manapság már 2,5"-os méretben is elég kicsi tárolókapacitásnak mondható, illetve nem minden gyártó kínálatában vannak ekkorák. Valamint ezen 500 GB-os külső HDD-k ár-érték aránya sem éppen a legjobb és eleve az 1 TB-os, vagy akár az annál nagyobb tárolókapacitású modelleket érdemesebb inkább megvenni. Példa: 500 GB | 1 TB | 2 TB.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák