Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz RR-13 #24042 üzenetére

    Az a kunzumer vonalon már nem támogatott státuszú Windows 7-ben lévő BitLocker, annál csak a teljes terület titkosítható, ami több TB-nál nyilván jó sokáig eltarthat. Ellenben az újabb Windowsokban lévő BitLocker használata esetén beállítható csak a foglalt terület titkosítása is, ami egy üres külső merevlemezen értelemszerűen kb. azonnal megvan és egyúttal a partíción a jelszavas meghajtózár is egyből aktiválva lesz. Majd aztán később ahogyan rá lesznek másolva a fájlok, úgy lesz a másolás közben fokozatosan titkosítva az egyre növekvő foglalt terület.

    "ha megsérül a kulcs, akkor veszett minden adat"

    Ilyen a titkosítókulcs vonatkozásban értelemszerűen akkor lehet, ha pl. a felhasználó elfelejti a jelszót és a titkosítás kezdeténél elmentett helyreállítási kulcs sincsen meg, de ez ennyi erővel ugyanúgy a hardveres titkosításnál is gondot okozhat, amit az előző válaszban linkelt screenshot jól szemléltet a hardveres titkosítású WD külső merevlemezekhez gyárilag mellékelt szoftver használatánál. + Ugye az utóbbiaknál a hardveres titkosítás keretében a SATA-USB PCB-n lévő chip alapból titkosítja a fájlokat, a gyártó szoftverével csak a jelszavas meghajtózárat lehet aktiválni / deaktiválni, ahol ha pl. tönkremegy a gyári SATA-USB PCB, akkor utána másik külső házban USB-n, vagy a PC-be téve SATA-n nem lehet majd hozzáférni a HDD-n lévő titkosított fájlokhoz. Az integrált USB-s 2,5"-os modelleknél meg ugye maga a csatlakoztatás sem lesz megoldható SATA-n, max. esetleg ilyen tákolással. Ellenben a szoftveres titkosítás (pl. BitLocker) használatánál jó esetben akár ilyenkor is hozzáférhető lehet a jelszó / helyreállítási kulcs ellenében a meghajtó tartalma.

    El kellene dönteni mi a fontosabb, az állapotjelző LED megléte, vagy a valós idejű hardveres titkosítás, majd annak megfelelően választani az Elements Desktop és My Book sorozatok közül.

    "Azon gondolkozom, hogy rendelek egy 14Tb-os MyBook-ot, és átrakom a régebbi 8Tb-os MyBook házba a 14Tb-os HDD-t"

    Ez technikailag jó esetben elvileg működhet (példa), de akkor egyrészt értelemszerűen a csere után kellene majd rámásolni a fájlokat és aktiválni a meghajtózárat, mert ellenkező esetben előfordulhat hogy nem lehet majd hozzáférni a HDD-n lévő adatokhoz az egyedi hardveres titkosítás miatt.
    Másrészt a WD My Book ugye egy gyárilag készre szerelt külső merevlemez, ami normál esetben nem arra való, hogy házilag szétszereljék és kicseréljék benne a merevlemezt, sőt ez akár garanciavesztéssel is járhat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák