Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Hoffer #24633 üzenetére

    Igen, nyilván az ADATA HD710 Pro is megfelelhet a célra, meg ha kifejezetten a külső hatásoknak jobban ellenálló részlegesen ütésálló és vízálló 2,5" külső merevlemez kell.
    Viszont ha már annyira ki lett hangsúlyozva a kérdésben, hogy "windows és macos kompatibilisnak kellene lennie", akkor az előző válaszban nem véletlenül linkelt #24605 számú hozzászólásban eleve ott van a Toshiba Canvio Flex, amit pont ennek jegyében ír le a gyártó és gyárilag a Windows és macOS kompatibilis exFAT fájlrendszerre van formázva, az USB-C csatlakozási lehetőség is biztosított, dizájnban is jobban passzol Machez, stb. Na persze nem kötelező ezt választani, meg szükség esetén akár az ADATA HD710 Pro is átformázható exFAT-ra, lehet hozzá USB-C adaptert / kábelt venni, stb.

    (#24634) BB9360:
    Ha több asztali asztali PC-n vagy laptopon próbálva egyáltalán nem jelenik meg a Windows eszközkezelőben és lemezkezelőben, sőt még pendrive-ról bootolt Linux live rendszer sem érzékeli, valamint az USB-kábel cseréje és másik USB-porthoz csatlakoztatás sem használ, akkor igen, lehet tönkrement. Bár ha felpörög benne a HDD rendesen és nem az eszköz tápegysége hibás, akkor a "jön a lecsatlakozási hang és ennyi" utalhat az eszközhiba mellett USB-s csatlakozási problémára is, ahol az USB-port és az USB-kábel hibája is szóba jöhet.
    A gyárilag készre szerelt 3,5" Maxtor külső merevlemez (Maxtor D3 / M3 Station?) eleve elég muzeális, vagyis annál a tönkremenetel sem lenne meglepő, sőt ilyen alapján csoda hogy idáig gond nélkül működött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák