Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChelsea

    csendes tag

    Hello Mindenki !

    Kérnék hozzászólást, jótanácsot a következő dologban:
    Vettem a napokban egy Coolink 3.5" külső USB-Sata racket, benne egy Samsung Eco green 1.5TB -os 5400 RPM-es 32MB winchester. Namost a probléma az, ha a külső HDD-t az USB-re rányomom, bekapcsolom, akkor a DELL inspiron laptop S-Video csatlakozóján kimenő jelet teljesen lerontja. Pontosítva, a kb 10 m S-Video kábelen a külső LCD-re menő kép hangyás, csíkos lesz, de nagyon(A saját gép megjelenitőn-ez esetben a laptop kijelzője-semmi negatívumot nem tapasztaltam,a probléma csak a külső,S-videon csatlakoztatott megjelenítőkön jelentkezik).Ha lekapcsolom a rack főkapcsolóját, akkor is megmarad a hiba a 2. LCD kijelzőn,csak kisebb mértékben. (tehát a főkapcs. nem old le teljesen valószinűleg). A hiba csak úgy szűnik meg, ha a rack trafóját kihúzom az aljzatból, vagy a laptopról az Usb-t.
    Ez a hibajelenség másik,asztali gépnél is ugyan így megvolt a fenti esetleírással,mikor a megvett Rack+HDD-t rákötöttem.Visszamentem a vételi helyre, a valószinűsíthető interferencia probléma,szűrő-csillapító kondi ..hibára hivatkozva, és kicserélték a rack-et, és a trafóját is (továbbá,ha már ott voltam vettem egy másik Usb kábelt is) . A hibajelenség semmit nem változott, sajna tapasztaltam ezt hazatérve.Kérdéseim a következők lennének,amikre örömmel vennék tapasztalaton alapuló ,konstruktív hozzászólásokat:
    A fenti videojel zavaró jelenséggel találkozott már más is? -mivel nagyon úgy tűnik, ez nem lehet egyedi eset.
    Mivel a rack,és a 12V 2A trafója ki lett cserélve, a Samsung winchester gerjeszthet ilyen szintű interferenciát, amit Usb-n bejuttatva bármilyen gépbe,ennyire lerontja a kimenő S-video jelet?
    Mi lehet leginkább a hibaforrás: táp? rack? winchester??
    Coolink 3.5" USB 2.0 -ba épített ,de más gyártmányú (mondjuk Western Digital,Seadate..)winchester esetén is jelentkezett valakinél ilyen hiba ?
    Gyári összeszerelésü pl. WD My Book Essential,Samsung Story Station..1.5 Tb-os külső USB-s winchestereknél ilyen S video zavaró/nem zavaró tapasztalatok vannak-e ??
    Mit tegyek szerintetek? Nem világvége probléma, de elég zavaró mert minden gépen sokat használom a 2. megjelenitőket, és mind Svdeo csatlakozással vannak.Ráadásul nem csat egy-két hangyát generál ,hanem teljesen élvezhetetlenné teszi monduk a filmnézést.
    Kutassak másik adapter után, háátha (mert magával a HDD-vel amúgy meg lennék elégedve- zaj/melegedés mentes, gyors..) ,vagy cseréljem le egy merőben más gyártó termékére ?
    Elég bőre sikerült az esettanulmány, elnézést érte! Előre is megköszönve várom a dilettantizmustól mentes, segítő szándékú mihamarabbi reflektálásokat !

Új hozzászólás Aktív témák