Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pigsty

    aktív tag

    Sziasztok!
    Természetesen a teszteket, és ezt a topicot is kb 500hsz-re visszamenően olvasgatom, hasonló kérdést már ősszel feltettem, de most jutottam el oda, hogy valóban veszek egy külső vinyót.

    Tapasztalt emberektől kérdem, milyen külső HDD vegyek jelen pillanatban?

    -elsősorban backup lenne, olyasmit tárolnék, amit ritkábban néznék, használnék,
    de sokszor előfordulna több óráig tartó használat, sok másolgatás. Ritkán szállítanám lakáson kívülre a vinyót.
    -emiatt nem lenne rossz FireWire, persze az én alaplapom csak az "a"-t támogatja, talán jobb lenne alkalmanként a USB helyett. Ha számít, ez a gép konfigom. Régi nforce2, de remélem rendesen támogatja a FW-t, még nem próbáltam ezt a csatolót. (Tervezem, egy éven belül új gépet veszek, de ez még távoli...)

    Szerintem jó, ha 1db sima USB helyett több csatlakozást támogat a külső HDD ház.
    -szeretem alaposabban is megnézni, esetleg bütykölni a vinyókat ezért - sokadrangú szempont, mindenesetre jó lenne, ha támogatná a HDSentinel az infók kiolvasását.

    nemrég egy időre kölcsön kaptam egy 750GB-s Verbatimot (3,5") :R annak látja SMARTját, chipet, tökéletesen azonosította HDD-t, még akusztikus menedzselést is tud, és aktiválni tudja a HDD (Hitachi HDT721075SLA380 amúgy) részletes belső önellenőrzését, ami mozgatható eszközöknél jó, ha van ilyen. :C
    igaz, jelen állapotban a Verbatim mélyformázást, külső softveres ellenőrzést stb extra dolgot nem támogat külső HDD-ken, gondolom más gyártó is így van ezzel. Ezt csak azért vettem elő, mert egyik ATA-s Hitanál pont jól jött egy gyári sector javító-ellenőrző program.

    És persze nem lenne rossz egy relatíve alacsony fogyasztású eszköz sem, korábban írták, a WD-k bekapcsoláskor nagy áramot vesznek fel, de menet közben már kevés árammal beérik. :F

    A ház mellett talán fontosabb a HDD, nem vagyok a legutóbbi modellekben képben, egyáltalán, melyik házba melyik HDD-t vágják bele, eddig Hitachi-m voltak, nagyon beváltak, halkak, alig rezonál, és viszonylag hűvösek.

    Kb 25 ezer FT-et szánnék rá, max 30 0000-t.
    talán valami WD My bookot vegyek? De azok ahogy nézem, mind csak USB-sek.

    Inkább jó lenne külső tápos kiszerelés... :F

    Persze lehet cáfolni, jobbat javasolni, vevő vagyok rá.

    Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

Új hozzászólás Aktív témák