Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dozbik

    tag

    Hali!

    Megvettem az új külső winchesteremet, egy Western Digital Elements 1,5 terrás vinyó lett a választás. Gondoltam leírom ide a tapasztalataimat vele kapcsolatban, hátha valakinek hasznára válik az infó.
    Tehát a csomagolásban találtam leírást hozzá (nincs magyarul), még néhány papírt a garanciáról, ezen kívül még benne volt az akkumulátor, az 1 méteres mini usb - usb átalakító (nem valami hosszú, bár nekem még épp megfelel), és maga a 1,5 terrás külső vinyó. Ezen ugye csak usb 2.0-ás kimenet található.
    Ezután rögtön előkaptam és be is izzítottam, plug & play, szóval nem kellett az égvilágon semmivel fáradozni, jól működik miután bedugtam. Az anyagáról nem tudok mit mondani, mert nem tudom pontosan hogy milyen, de nem venné jó néven, ha leejteném. Amúgy ha valaki esetleg nem tudná, ez egy 3,5"-os vinyó, szóval ha nem is pehelysúlyú, de körülbelül 1 kiló lehet az össztömege, szerintem ez még belefér. A gép azonnal felismerte, az 1,5 terrából a gép 1,36-ot ír ki, ez nem tudom mennyire reális, de még a lenyeljük kategóriában van. :)
    Ezután még elvégeztem rajta két tesztmásolást, az egyik egy 163 gigás zene mappa volt, a másik egy 5,2 gigás FIFA 2010. A másolást úgymond "nyugalmi állapotban" készült, tehát többnyire hagytam dolgozni, közben max kicsit msn-eztem, neteztem stb. Az eredményeket feljegyeztem és a következők lettek:

    Music mappa

    Méret: 163 gigabyte
    Kezdés ideje: 13 óra 43 perc
    Másolás vége: 15 óra 55 perc
    Összes idő: 2 óra 12 perc

    FIFA 2010

    Méret: 5,2 gigabyte
    Kezdés ideje: 19 óra 49 perc
    Másolás vége: 19 óra 56 perc
    Összes idő: 7 perc

    Nos ezeket az eredményeket kaptam. A másolás közben egy-két alkalommal megfogtam az eszközt, de szerencsére nem tapasztaltam komoly melegedést. Egy kicsit langyosabb volt, amikor a Music mappát másolta már jó ideje, de akkor sem éreztem, hogy kritikus lenne, szóval ezzel is meg voltam elégedve.

    Összességében meg vagyok elégedve ezzel a Western Digital külső merevlemezzel, szerintem ennyi pénzért (29 000 forintért vettem az Alpha Computernél) simán megérte. Két év garancia járt hozzá, ez is relatíve korrekt. Elég sokat fogom az elkövetkezendő időben hordozgatni, remélem jól fog a jövőben is üzemelni. Remélem, hogy hasznos lesz egyeseknek az információ, én bátran javaslom mindenkinek, jó minőségű terméket kaptam korrekt áron.

Új hozzászólás Aktív témák