Hirdetés

Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    LG 42LD450

    Pár órája van meg, egy rövid teszt után ezek a tapasztalataim:

    Eredetileg egy Samsung 40B550-et vettem (lehet, hogy a 40C530-cal szerencsésebb lettem volna), de 3 hibásat fogtam ki 2 nap alatt, majd a Samu szervizzel való konzultáció után végleg eldöntöttem, hogy Samsungot soha többet. Mindhárom készülék panelje csíkos volt, homogén háttérnél nagyon zavaró. Ezután kellett másik készüléket keresni (aminek nem örültem mert a Samu HD képe csodálatosan 10/10 volt a maga kategóriájában), és az LG 42LD450-re esett a választás.

    A beépített kalibrálóval, majd némi kiigazítással teszteltem BD-t, MKV-t -720-1080p-t. 4 napig volt nálam a Samu -tehát volt idő tesztelgetni- ha az HD-ben 10/10 volt, akkor ez max 10/8 720p-ben, 1080-ban közelít a Samsunghoz, de nem éri be.

    SD-ben viszont az LG a nyerő. Nem kell mondanom milyen xar tud lenni ezeken a TV-ken a normál STB-os adás. Samu 10/3, LG 10/5. Erről persze nem a TV-k tehetnek.

    DVB-T OK mindkettőn.

    Ami nagyon zavaró, hogy ha SCART-on keresztül be van dugva a STB, majd mellé bedugom a szobai antennát a MindigTV-hez, akkor áthallásos lesz a digitális kábeltv. Más csatornák képei látszódnak a háttérben stb. Így mindkettő egyszerre nem lehet bedugva, de ez nem a TV-k hibája, mindkettőnél ilyen volt. Foci vb alatt majd húzogathatom az antennakábelt ki-be a meccsek között :-)

    Összességében egy jó készülék, az árát mindenképpen megéri. Ha sikerül normálisan bekalibrálni, akkor talán lehet HD-ben is 10/10, de nekem a Samu képe jobban bejött. Hangsúlyozom, hogy ez a véleményem kb az első 5 óra után alakult így, még változhat :-) Egyelőre külföldi tesztre várok, elég új típus és nem nagyon találni.

Aktív témák