Hirdetés

Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz tupacamaru #7868 üzenetére

    "Pedig LED-est akartam venni már a fogyasztás miatt is."
    Valaki méricskélte a 40"-os Samu tévéket. Az UE40C6000 fogyasztása 73W volt (ez a LED-es), a nemledes pedig LE40C650, az pedgi 81W-ot fogyasztott!!
    Természetesen egy LCD tévé fogyasztása nagyon nagymértékben függ a megvilágítás fényerejétől. Nálam pl, 10-es fényerővel, alacsony energiatakarékos beállítás mellett a Samu LE40C650 (azaz NEM led-es) tévé volt 60-70 (max 75W) fogyasztással elvolt, egész hétvégén mértem, nem volt jellemző, hogy feljebb ugrott volna. Ennél nagyon sokkal kevesebbet egy LED-es sem fogyaszthat, mert kikapcsolt kijelzővel is kell neki 45-50W, tehát a megvilágításra kb 15-25W energiát használt így a tévé. Persze, ha valaki 20-as fényerővel használja, totál felcsavarva mindent, akkor nem lehetetlen a 150W körüli fogyi, de olyankor a LED-es sem éri be 60-al...
    Tehát a fogyasztás miatt teljesen felesleges LED-ben gondolkodni

    Ja, igen, még annyit, hogy ezek a Samu tévék 2010-es modellek. A korábbi évjáratú tévék többet esznek, de ez ugyanígy van mindegyik gyártónál. Évről-évre lejjebb tudják nyomni a fogyasztást. Most pl. ez a 70W körüli érték kevesebb, mint a régi képcsöves tévém fogyasztása, legalább valami ürügy van arra, miért kellett lecserélni.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák