Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • totálkezdő

    tag

    válasz t.imi #93581 üzenetére

    Most már tényleg szégyellem magam, hiszen nekem is drágák az Olympus szerviz árai, de mégis azt javaslom, hogy gondoljuk együtt végig a következőket:
    I, nézzétek meg, hogy mennyit kérnek nálunk a szakipari munkákért: 1, vízvezetékszerelés (áfa nélküli árak) 2, villanyszerelés árak
    II.Az Olympus szerviz, mint tudjuk, Portugáliában van. Abból, amit fentebb linkeltem kiderül, hogy az egy főre jutó magyar GDP 2018-ban 12,560 euró volt. Ugyanez Portugáliában 18,110 euró. Tehát feltehető, hogy a munkabér (azaz a munka erő ára is) magasabb.
    III. A gépet ki kell szállítani Portugáliába, és vissza is kell onnan hozni, ennek is ára van.
    IV.Ára van a kicserélt alkatrésznek is, még akkor is, ha a kínai árból következtetve, nem lehet olyan nagyon sok.
    V. A leginkább kérdéses rész az, hogy az Olympus szervizelése nem csupán a közvetlen hiba javítását tartalmazza, hanem „A javítási díj fedezi a teljes szerviz szolgáltatást, ami tartalmaz egy teljes átvizsgálást, a hibák kijavítását, külső-belső tisztítást és fél év teljes körű garanciát is biztosít”. Azon lehet vitatkozni, hogy ezt miért kényszerítik ránk (ha egyszer én csak az LCD-t szeretném javíttatni), de azt hiszem, még talán emellett is lehet érvelni.

    Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor ezek az árak ugyan a mi zsebünknek nagyon is fájnak (az enyémnek mindenképpen), de a fenti szempontokat figyelembe véve nem is olyan horribilisek.

    Nagyon remélem, hogy most már képes leszek ez ügyben csendben maradni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák