Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.gyula1983

    tag

    válasz kecsawi #101486 üzenetére

    Üdv!

    Ha lennél kedves példát mondani a félreinformálásra, kíváncsi vagyok. :)

    Én kb. 3 napja vagyok, kezdeti támadások (leginkább Lámafans, aki rengeteg hibás infóval rendelkezik de ajánlgat) megvoltak. Én pl. az érveléses vita híve vagyok. Amit mondok, azt alá is támasztom, tesztekkel, vagy azért viszonylag sok a saját tapasztalatom is a témában, akkor azt tolmácsolom.

    Az új perspektíva/új ismeretek nem hinném, hogy rosszak.

    Pl. meglepve tapasztaltam, hogy itt még azzal foglalkoznak, hogy nehogy Haswell refresh procit mondjanak lapokba, holott már lassan 2 éve ismerik a lapok alapból is és 1 éve nem is hallottam ilyen gondról. Csak azért ajánlani i3-4130at i3-4170 helyett, mert nehogy ne induljon el, szerintem káros a felhasználóra nézve, aki ugyanannyiért vesz 300Mhz-el lassabb procit. Ráadásul sokan összeszerelve tesztelve kérik, azoknak meg frissíti a bolt a bios-t, ha nem menne. De ma kb. ugyanannyi az esély arra, hogy gyári hibás valamelyik alkatrész.

    Vagy ami szerintem a káros kategória, az a G3220 16E-ért, amikor a G1840 10E-ért 200Mhz-el lassabb meg 2Mb cash a 3Mb helyett, amit sehol nem veszel észre ilyen prociknál.
    Ugyanakkor egy G3258 20E vagy picit alatta van, szinte minden lap támogatja a húzását, H81M-től kezdve, 4,2Ghz gyári hűtővel pár kattintás és az már jóval nagyobb teljesítmény, mint egy 16E-s Pentium 3Ghz órajelen. Ár/értékbe nagyon jó és olcsóbb gamer konfigba tökéletes.

    Vagy pl. az i7 4790 és a 4790K proci közti különbség, amik teljesen megegyeznek ár/értékbe, mégse a gyorsabbat írják, pedig az mondhatni grátiszba tuningolható. Ha épp ki van mérve minden alkatrész, akkor mehet a sima, de ha 3-400E, akkor csak a K-s, tuning nélkül is. Nézni kell a használt piacot, melyik a kelendőbb és mennyivel.

    Na de ennyi.

    Membrandt

    Ok, nyugodtan töröld, az infó eljutott, talán segített. :)

    Amit írsz az teljes mértékben ferdítés.

    - Új tápot tapasztalat nélkül ajánlottam? - Tesztet mellékeltem.
    - Megbízható, amelyiknek 2 év alatt 3x változik a belseje és 3 tesztet írtam egyikben se volt ajánlott?
    - Tuning lap + nem tuning proci? Igen, pl. Z170A GAMING PRO + 6600 mai napon. Mert egy drágább lap csak a tuninggal tud többet? A legolcsóbb B150 Pro4 és 25E. Összehasonlíthatatlan a 2 lap, +18E-ért. Minden része magasabb minőségű. És azt is leírtam, hogy fejlesztésnél bele lehet tenni a 6700K-t is, ha majd beáll az ára, addig gtx970-hez 100%-ban elég a 6600. Majd ha cserél VGA-t cserélhet procit is, nem? Vagy cseréljen lapot is? Kerethez igazítom általában a ház/táp/alaplap típusát, szóval 200E-ből te nem láttál nálam 40E-s lapot. Z97 Pro3 pedig áráért egy jó lap, a 4 fázis elég egy max. közepes tuninghoz, kb. ennek is van értelme.
    - Azt meg hogy melyik chipsetek támogatják a tuningot, korábban leírtam, de nem csak a Z97.

    - Írtad nekem, hogy ne ajánljam az R9 380 2gb-ot, mert nagyon rossz választás, akkor inkább az R9 280 3gb. Holott utóbbi sokkal gyengébb, dacára a 3gb vramnak. Linkeltem neked egy hiteles youtube videót illetve egy prohardveres cikket is.

    Ez csak egy a sokból, ahol kijavítottalak. Szóval lécci ne kezelj engem magas lóról, mert sok aprósággal nem vagy tisztában. Összességében véleményem szerint jól átlátod a kínálatot, de nem tájékozódsz eleget így el vagy maradva sok témában és a konfigjaid így max. 10/8-asok.

Új hozzászólás Aktív témák