Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yeffy

    veterán

    helló Szakik!

    lassacskán gépbővítésen gondolkodom, igazából lapost szeretnék, csak használhatóbb GPU-val (GTX 970M) felülről nyaldossa a z Ł1000-et, amit kicsit sokallok érte. sz'al még gondolkodom. ugye annak asztalit kéne kiváltania, 2, de inkább 3 évre venném.

    na mindegy, ez más lapra tartozik, itt a desktop a lényeg. a kérdésem, hogy asztaliból milyen komponenseket válogassak össze, mik az ajánlottak? keret kb hasonló, Ł1000 (kb 400k) környéke, fHD-ra, nem tudom, az 1440p-nek van-e értelme 24, vagy 27"-en (vélemények?), játszani ritkán játszanék, viszont akkor vigye maxon a legújabb, legizzasztóbb címeket is akár. bár leginkább ha játszanék, többségében jóval régebbi címeket futtatnék. egyébként az esetek 80%-ában net, YT, olvasás, film menne rajta.

    egy jó ideje nem követem a hardverpiacot, így nekem az is új volt, hogy már DDR4-es memóriákkal szaladgálnak az új gépek. ehhez lenne egy kiegészítő kérdésem, hogy az előző konfigomban DDR3-1600-as memóriák voltak, itt is érdemes az ennek megfelelő (vagy akár nagyobb frekijű) memóriába invesztálni? nem tudom, pl DDR4-3000? :F 8 vagy 16 GB, lehet, hogy az utóbbi lesz.
    a tartósság végett egy szerintem combosabb i5 proci kellene nekem, ez lenne az első "kékvérű" konfigom. esetleg K-s (szorzózármentes) kivitelre érdemes pluszban költeni? meg hogy most abból is melyik foglalat mit tud, mit nem... gőzöm nincs. talán a HT szálak, meg a memóriacsatornák száma más? vagy az integrált GPU megléte? passz :B
    hűtő Sychte vagy Noctua lenne rá, alapból nem hiszem, hogy lenne húzva, max alapfeszen, mint eddig általában. ez jó választás?
    alaplapoknál sem nagyon vágom, mi a helyzet, volt 2 Giga lapom AMD alatt ,azok jók voltak, volt, mikor azok voltak állítólag szarabbak, volt, mikor MSI. legutóbbi gépemben AsRock volt, nem volt rossz, de ha lehet, kerülném. az UEFI-je elég fos volt, bár nem volt egy nagy budget-ű deszka, az tény.
    VGA terén sem tudom, ki most a király, alapból AMD-s vagyok, nem tudom, melyik oldal a jobb mostanában?
    házból a DS200, CM 690 III, valamint az 500R White
    jön be, bár élőben is jó lenne őket megnézni. róluk mit gondoltok, jó választások? masszívság, jó szellőzés alapvető elvárás, ha már ennyit kiadok házra.
    SSD 128 GB-os szerintem elég, SAMSUNG 850 PRO vagy EVO? mi a különbség köztük?
    HDD-m van bele, az előző gépből kivett 2 TB-os Hitachi 7200-as repülne bele háttértárnak.
    monitorban megint kicsit tanácstalan vagyok, IPS kellene mindenképp, tudtommal DELL az egyik legjobb ár/érték arányú, de biztos van más ötlet is. 24 vagy 27", szerintem fHD elég, de nem tudom, elcsábuljak a 1440p felé? van értelme?
    tápból meg valamilyen modulárisat gondoltam, pl 550W-os Corsair. nem tudom a pontos nevét. elég az ehhez a konfighoz?

    köszönöm a figyelmet, és a válaszokat :R

    Yeff

    [ Szerkesztve ]

    Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

Új hozzászólás Aktív témák