Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    Sziasztok,

    Adott egy bő 4 éves gép, amit melóban használok (PS, illustrator, raw, web stb., nagyon ritkán 1-2 játék bohóckodás erejéig, de arra általában csak nagyon holtidőben jut idő). A gép egy ASUS H97M-E és egy i5-4590-es processzor. A géppel elégedett vagyok, jól működik, erőben sem érzem, hogy erősebb kéne, viszont kicsit már kezd korosodni, nem szívesen dolgozom 3-4 évesnél öregebb hardverrel, mint elsődleges eszköz (javítsatok ki, ha tévedek és elfut még szerintetek gond nélkül néhány évet, mert akkor max tápegységet cserélek, meg HDDket. :B). Szóval ezt váltanám erőben valami hasonlóra, viszont lehetőség szerint már nem intelre. Egyrészt árazásban kicsit már elszálltak, másrészt van egy 7700k-m és óriási csalódás volt számomra a 4590 után (delidelni nem akartam, de meleg 0 tuning mellet is, plusz csinálja a heat spike-okat egy sima app váltásra is, ami a gyártó szerint normális), így maradna egy alternatíva a Ryzen. Abból talán már a sima kicsi 3-as is eléri ezt az i5-öst, ezt passzolom.

    1. Mire fogod használni a gépet? PS, illustrator, Lightroom, webes cuccok, ritkán GTA, esetleg wow, de ezek elenyészőek.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Hát, ami kompatibilis a Ryzennel az egy Corsair CX430 és VX450 táp, de ezek már nem fiatalok, már megértek pár gép generációt, szóval inkább ezeket is cserélném. Ház, adattárolók vannak, azok maradnának. Van egy öregebb AMD kártyám, ami jó lehet, ha nincs APU, illetve idővel felszabadul majd egy 1050-es GTX is. Ha úgy gondoljátok, hogy APUs változattal jobban járok, akkor az is jöhet.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Alaplap, cpu, memória, illetve tápegység
    4. Keret: amennyiből kijön egy hasonló kategóriás újabb gép, tuning nem tervezett (stabilitás > teljesítmény alapvetően).

    [ Szerkesztve ]

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák