Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • descent

    csendes tag

    Sziasztok!

    Vennék egy gépet, tanács kellene...

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Játékra (+office alapalkalmazások), de nem kell a legújabb játékoknak is menniük. Win10 lesz rajta. Speciális preferencia, hogy a Sims3/4 jól fusson (tudom, ez nem nagy kérés manapság) :), de egy pár évig nem szeretnék hozzányúlni, ezért az ehhez szükséges minimumnál erősebb gépre lenne szükség. Különálló videokártyát szeretnék.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Billentyűzetet és egeret fogyóeszköznek tartom, így ezek vannak/nem kell új. HDD is van, amit a beszerzendő SSD mellé beszerelek majd.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Gépház és ami belevaló, leszámítva az optikai meghajtót, az nem kell. Tehát ház, táp, alaplap, processzor, memória, SSD (HDD van, azt én is be tudom szerelni másodlagos meghajtónak), Ezen felül monitorjavaslat is kellene: ez legyen legalább full HD felbontású és 24 colos (esetleg nagyobb/jobb). Ultrawide típusok jelenleg nem tetszenek. Ha esetleg a monitor téma offtopic itt, akkor az erre vonatkozó kitételeket légyszi hagyjátok figyelmen kívül.

    4. Mennyi a kereted rá?
    Bruttó 350k. Ha monitort valamiért nem tudtok ajánlani, akkor arra elkülönítenék 100k-t, így maradna 250k a gépre. De ha monitorjavaslatot is adtok, akkor mindegy a felosztás. Ha minimális (10-20k) többletráfordítással érezhetően/értelmesen jobb konfig érhető el, mint ebből a keretből, akkor erre nyitott vagyok.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Jelenlegi monitor nem érdekes, újat kell vennem.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed...?

    A gépházra nincs preferencia - talán csak annyi, hogy a nagyon pici házakat nem szeretem, mert nem lehet rendesen szerelni (a Cooler Master N200-at ismerem, valami hasonló, esetleg egy árnyalattal kisebb teljesen megfelel). A CPU legalább négymagos legyen (Intel hyperthreading nélkül). Érdekelne viszont, hogy AMD konfiguráció szóba jöhet-e ár/érték arány tekintetében.
    Monitorból az eddig szubjektív tapasztalataim alapján LG-t vennék IPS panellel (ha egyáltalán létezik még olyan), hacsak nem győztök meg, hogy valami más márka legyen inkább (pl. a Sync-kérdéskör miatt).

    Egyéb: memóriából legalább 16GB kellene úgy, hogy később bővíthető legyen legalább a duplájára anélkül, hogy a meglévőt ki kelljen dobni (sajnos már jártam így).
    Továbbá, ha úgy látjátok, hogy a megjelölt célokra nem kell ennyi pénz, az sem baj... :) Pl. tudom (remélem jól!), hogy egy Intel CPU azonos órajel esetén általában gyorsabb egy AMD-nél, viszont jóval drágább. Ha a fenti célokra megfelelő egy AMD konfig is, akkor tőlem lehet az is, még ha esetleg lassabb is valamivel. Vagy: nem fogok 1TB-os SSD-t venni csak azért, mert esetleg belefér a keretbe. Szerintem 120/240GB elég ide, de javítsatok ki, ha nem jól gondolom (szándékozom meglévő HDD-t is beépíteni).

    Beszerzési forrásnak a PCX.hu-t preferálom, mert ott összeszerelik helyettem a gépet, de ha esetleg máshol is van ilyen szolgáltatás, nyitott vagyok más forrásra is.

    Remélem nem felejtettem ki semmi fontosat. Ha mégis, légyszi kérdezzetek vissza.

Új hozzászólás Aktív témák