Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz KROK640 #161072 üzenetére

    Na, utána néztem, jól gondoltam a 15MB cache-t, meg a többit.
    Viszont ez is Haswell ahogy elnézem, és itt kiütközik a problémám.
    A Haswell-el semmi bajom most is egy I3 4330-at hajtok, stabil, jó, teszi a dolgát, viszont amiért szabadulni akarok tőle, az az, hogy RÉGI. (meg gyenge is már, de ezt most tegyük félre).
    Tulajdonképpen ezzel az erővel, ha veszek ebbe egy I7 4770K-t mondjuk, akkor megúszom a lap és a RAM cserét és a E5-1630V3-al leszek majdnem egy szinten (minimálisan hátrébb) majdnem fele annyi TDP-ből. (A TDP pont nem érdekelne, addig amíg nincs olyan hatása, hogy új hűtőt vagy tápot kell vennem).

    Nagyon nem szeretnék úgy járni mint az Athlon XP-mmel! Van egy remek Athlon XP-m ami 2006-tól 1466@2669MHZ-en szolgált. Nem volt játék ami ne ment volna rajta fullosan, ám mégis lenyugdíjjaztam 2009 novemberében... mégpedig azért mert ugyan minden szépen ment rajta ami elindult, csakhogy utasításkészletek hiányában egyre kevesebb és kevesebb dolog indult el rajta, ami engem érdekelt.

    Na most a Haswell az már nem egy fiatal architechtúra (mag inkább), valamikor 2013 nyarán jött ki, eltelt azóta 7 év, 6 generáció, és félek, hogy egy idő után nem is a sebesség hanem egyéb dolgok hiánya miatt kell(ene) cserélnem.
    És ugye most jönnek az új generációs konzolok (az aktuális konzol generáció ugye ami kordában tartja valamelyest a gépigényeket), ezért most az általános gépigények megugrására lehet számítani, újabb utasítás készletek lesznek használva stb.
    Sajnos már megtanultam, hogy néha jobb egy közepes modern rendszer mint valami különleges erős régi uniq rendszer ...

    Ráadásként még ezt is megnéztem :
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E5-1650-v3-vs-Intel-Core-i3-10100/m16320vs4075

    Itt bizony (teljesen érthetetlen módon) a 10100 jön ki győztesen (noha a paraméterek alapján nem így kellene lennie) ami megint csak komolyan elgondolkodtat.
    (Viszont az is állat lenne, hogy amikor megkérdezik milyen gépem van, olyat mondok amiről senki sem tudja, hogy miféle :D )

    Hahh, ha belegondolok, hogy az egész azzal indult dec 18.-án, hogy veszek egy 1600AF Ryzent karácsonyra magamnak és le van tudva az egész ... :D

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák