Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szepi821

    csendes tag

    Sziasztok!

    A közeljövőben tervezünk egy asztali gépet építeni itthonra, lecserélve az eddig használt laptopunkat. Korábban sosem raktunk még össze asztali gépet, így előre is elnézést, ha hülye kérdéseket is felteszek :)

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
    Főként játékra lenne használva, multiplayer elsődlegesen (LoL, HS, FFXIV), kisebb mértékben singleplayer (Sims 3 és pár 3-5 éves játék). Emellett általános használat (videózás, netezés, word-excel használat) is tervben van rajta.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Semmilyen alkatrészünk nincsen, monitor se.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Mindenre :)
    4. Mennyi a kereted rá?
    Mindennel együtt max 350-400k forintot szánunk rá, de ha kijön olcsóbban az se gond :)
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    Nincs monitorunk.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Annyit szeretnénk, hogy terhelés alatt ne legyen nagyon hangos a kicsike. Monitor választásánál semmi extra igényünk nincs, egy jó ár-érték arányú olcsóbb monitor megfelel.

    A VGA kérdésben nagyon tanácstalanok vagyunk jelenleg, értelemszerűen nem akarunk négyszeres áron videókártyát venni. Így az fontos lenne, hogy ha normalizálódnak az árak, tudjunk kártyát cserélni benne. Felmerült az is hogy integrált VGA-val próbálkozunk. Utóbbinak van esélye, hogy legalább egy LoL-t és egy HS-t képes elvinni alacsony felbontásban low FPS-el?
    Illetve az előre összerakott gépekről mi a véleményetek? Itt-ott lehet látni olyat, amiben elfogadható VGA van nem túl horribilis áron, de ismerősök mindig negatívan álltak az ilyenekhez.

    Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák