Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jim74

    nagyúr

    Sziasztok!

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Office, net, minimálisan játék (inkább PS5-ön megy a game), az is csak full HD-ben max. CPU erő nem baj, ha van, de jelenleg egy Ryzen 1600X-em van, ami eddig elég volt mindenre.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    Kizárólag a RAM-okat szeretném megtartani (2 x 8GB DDR4 G.Skill TridentZ F4-3200C16-8GTZB). De, ha érdemes ezeket is cserélni, akkor nem zárkózom el előle.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    - Alaplap (microATX)
    - CPU (Ryzen 7 5700G-re gondoltam, mert akkor a GTX970-emet is eladhatnám és nem kellene VGA-t vennem. Talán az 5700G APU-ja elég arra, amire a GTX970 elég volt.)
    - Hűtő, mert a gyáriak szinte mindig hangosak.
    - Ház (valami kisméretű, letisztult, ablak nélküli, porszűrős, kábel-managment-es, nem túl hangos ventikkel). Jelenleg egy Fractal Define C Mini-m van. Csak azért nem tartanám meg, mert egyben talán egyszerűbb eladni a régi gépemet).
    - Táp (lehetőleg modulárist szeretnék, mer nem szeretem a felesleges kábeleket).
    - SSD 500 GB (lehetőleg nem SATA-sat már)

    4. Mennyi a kereted rá?

    ~250k. Hozzáteszem fogalmam sincs, hogy a CPU-n kívül mik az ajánlott alkatrészek és azok mennyibe kerülnek. Ha kijön olcsóbban, akkor nem haragszom meg :DDD.

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)

    24"-os FHD, semmi extrát nem tud.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Nem, de az erősebb integrált VGA miatt a Ryzen vonalat preferálnám.

    Köszönöm a segítséget :R.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák