Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sunmao

    csendes tag

    válasz Crias #22632 üzenetére

    Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot és összeraktál te is egy verziót! :) Az előző hozzászólásodban lévő linkeket tanulmányoztam, a Sella tetszik nekem, szerintem megfelelő lesz ide!

    Végül is e, mellett döntöttem:

    LAP: ASUS P8B75-M ~ 82€
    CPU: Intel® Core™ i5-3570 ~ 185€
    CLR: Alpenföhn Sella ~ 18€
    RAM: Valamelyik 1600-as 8GB-s Corsair (írtam a RAM os topicba)
    HDD: Western Digital WD1002FAEX 1 TB ~ 90€
    SSD: Corsair ForceGT 2,5" SSD 120 GB ~ 108€
    VGA: Gainward Geforce GTX 670 ~ 350€
    ODD: LG GH-24NS ~ 20€
    HÁZ: Zalman Z11 Plus ~ 60€
    TÁP: be quiet! Straight Power BQT E9 500W ~ 94€ (még bekérdeztem a tápos topicba a biztonság kedvéért ahogyan tanácsoltad)

    Abban igazad van, hogy el kell dönteni, hogy mennyit szánnék rá, az elején kb 1000€-ra löttem be a dolgot, de végül is nincsen megkötés. Úgy vagyok vele, hogy ha megérné kifizetnék rá 1500€-t is, másrészről nem akarom az ablakon kidobálni a pénzt. Az ésszerűség határain belül szeretnék maradni. Például ahogy fentebb is beszéltük +9%-ért nem adnék ki +130€-t, ahogyan az i7 is overkill, mert nem renderelek videot. Csak ezeket az elején még nem tudtam. Erre a konfigra viszont azt mondom, hogy megéri! :)

    Az ASRock lap amit írtál lehet, hogy 10€-val olcsóbb, sajnos nem vagyok 100%-ban tudatos vásárló és néha nekem többet ér a név (ASUS), illetve voltak rossz tapasztalataim ASRock-al. Ilyen ez, ha egyszer leírja magát valaki akkor utána már lehet akármilyen hiper-szuper terméke a vásárló fejében az marad meg, hogy szar. Szóval nekem megér +10€-t az, hogy nem ASRock lap van a gépemben, hanem ASUS. Aztán lehet, hogy két hét múlva ez is tönkremegy az ASRock meg ment volna 4 évig, ne így legyen. :)

    A vinyóval az a helyzet, hogy annyira nincs szükségem arra az 1TB-re hogy el nem lehet mondani, mert a filmjeim a HTPC-n vannak, illetve van egy backup vinyom, szóval elég lenne 250-500GB is, de annyira kicsi az árkülönbség a 250-es és az 1TB-s között, hogy "muszáj" a nagyobbat venni.

    Az SSD-ből inkább Corsair mint Intel, de ez megint csak a beszűkült látókör.

    Monitorból egy viszonylag régi van, de nagyon nagyon jó szolgálatot tesz a mai napig és imádom, egyelőre nem tervezem a cserét. SAMSUNG SyncMaster 2232BW
    Ismered? Mi a véleményed róla? Egy Dell ultrasharp U2412m-vel sokkal többre mennék? A munkahelyemen 24-es SAMSUNG van, de mikor hazajövök ezt a 22-est sem érzem kicsinek, illetve a hálószobában ott az FHD TV, meg a Logitech Wireless Gamepad F710. Csak arra várnak, hogy megjöjjön a VAS és induljon a Batman Arkham City. :)

    Amúgy a képet tekintve a Dell amit írtál szebb képet adna mint ez a SyncMaster 2232BW, vagy csak nagyobbat? Szerintem ez 3-4 évvel ezelőtt eléggé best buy volt. :)

Új hozzászólás Aktív témák