Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zserigta

    csendes tag

    Sziasztok.

    12-14 év után monitor vásárlás előtt állok és picit elvagyok bizonytalanodva.
    Ami elvárásom van, hogy mindenképp G-sync támogatású legyen, legalább 120Hz-es és a betekintési szög a legjobb legyen, mindemellett jó fekete háttérrel (glow?).
    24-27 col közöttiben gondolkodnék, max 140e Ft.
    A betekintési szög és jó fekete háttér fontos, mert nagyon érzékeny vagyok a megfelelő színekre, épp ezért van monitor kalibrálóm is, tehát ha nem előre kalibrált a monitor az nem zavar.

    Ezek alapján kb 8 óra netet bújva az alábbira esett a választásom: Asus VG279QM

    Ami tovább erősítette a választásom, hogy ITT egész jónak hozza ki a fekete háttérnél látszó bevilágítást meg a többi paraméter is egész jó, de ITT már a fekete hátteres sztori kicsit rosszabbul szerepelt.
    És végül ITT a fórumot olvasva jött az elszomorítás, ahol viszont elég rossz volt a fekete háttérnél látszódó bevilágítás. Továbbá a pixelhibák se túl vonzóak. Habár igaz ez nem az M-el végződő változat, de nem tudom ez jelenthet e ennyi különbséget, vagy csak szimplán ekkora a szórás a monitor között és, vagy szerencsém lesz vagy nem?

    Jelenleg EDigitalon 130e FT-ért megvehető. Ami így árban még pont megfelelne.
    Viszont ha biztosra akarnék menni akkor meg pixelgarancia kellene az meg így az OázisComputer esetén +14e Ft az EDigital-os árhoz képest, amit meg sokallok azért, hogy ne kapjak selejtet egy felső kategóriás termék vásárlása esetén.

    A cégnél ahol vagyok kb már legalább 1000db 25-30e Ft-os monitort láttam (túlzás nélkül) és egynél sem volt pixelhiba és ez ugye nagyon az alsó kategória, így ebből feltételezném a felső kategóriánál kevesebb eséllyel kellene ilyennek előfordulnia. Nem?
    Így kérdésem, tud e valaki olyan monitort ami a feltételeknek megfelelne és kevésbé van rossz tapasztalat vele és van róla bármiféle spec teszt?

    Esetleg mennyire kell félni a pixelhibától?
    A kb 12 éves Samsung T220-as monitoron 10 év után jött elő egy pixelhiba amit fél perc hüvelykujjal történő masszírozással eltüntettem és azóta sem jött vissza. Ha veszek új monitort és van rajta mondjuk 2-3 pixelhiba azt szintén el lehet e ilyen módszerrel tüntetni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák