Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AL

    addikt

    válasz Lazarus911 #25613 üzenetére

    Szia ! Az említett készülékek alap 4K, de ez nem azt jelenti, hogy rosszak. Ezektől sok sokkal gyengébb és esetenként drágább készülék van a piacon, amelyek képminősége és a felhasznált anyagok minősége sem éri el ezek szintjét. Az újkiadású készülékek mindig drágábbak. ( Samsung : NU, Sony XF, Panasonic : FX, stb. betűjelzésűek ).
    Az itt látható táblázatban megnézheted a készülékek adatait. A jobb felső sarokba beírva a típusszámot előjön a legtöbb készülék adata. [link]
    Itt a táblázatban az alsóosztályt nem jelenítettem meg a Neked ajánlott két készülékkel kezdtem. A harmadik ( Sony 49XF8505 ) a felső - középosztályba tartozik. A Sony 9005, pedig a LED tévék csúcsa, tavalyi szériából a Panasonic EX780- as szintén ide tartozik.
    Az alap és középkategóriás készülékek natív 50 Hz panellel vannak szerelve ( ez az adat nem szerepel a táblázatban ) . A felsőkategóriásoknál ez Natív 100 Hz.
    Az alapkészüléknél : a bitmélység ( színek megjelenítése ) 8 bit, vagy 8 bit + FRC . A komolyabbaknál 10 bit .
    Az alapkészüléknél : a függőleges frekvencia ( mozgásmegjelenítés ) 60 Hz. A komolyabbaknál 120 Hz.
    Reklámokban ezt szokták a foci, vagy a teniszlabdával szemléltetni ( amikor a labda csíkot húz maga után ) .
    A kontrasztarány minél magasabb, annál jobb. Háttérvilágításnál a közvetlen LED - nek kisebb a felhősödési esélye ( egyenletesebben világítja meg a képernyőt ), de mindkettőnél ( Edge, Közvetlen ) van jobb és rosszabb minőségű panel.
    A rengeteg szolgáltatással, a felhasznált anyagokkal, csatlakozók számával, külcsínnel ( fém, vagy műanyagkeret, stb ) és a képjavító funkciókkal is szokták még növelni az árakat és a kategóriai besorolást. Nem mindig a legdrágább a legjobb, ezért érdemes az üzletekben jól körülnézni ( habár a demófilmek csalókák ). Az említett 49XF8505 és 9005 - ös tévéknek természetesen jobb lesz a képe, de azt a Vevőnek kell tudnia, hogy van e szüksége rá ( nem mindenki látja, érzékeli a látvány minőségbeli változásait ) és hogy megéri e többszörösét költeni rá. Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák