Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rasotamas

    veterán

    Sziasztok!
    Meglehetősen szokatlan VGA vásárlási tanácsot szeretnék kérni (ez mondjuk nem szokatlan tőlem).
    Fő VGA-m egy 3070Ti, ennek a teljesítménye elég is nekem.
    A Win11-ben van egy jó kis funkció, ami a Win10-ből hiányzik.
    Meg lehet adni, melyik videokártya rendereljen egy adott játékot, miközben bármely másik diszkrét vagy integrált GPU kimenetén rákötött monitoron lehet játszani.
    Tudom, hogy sokakat ez nem izgat, de én CRT b*zi vagyok, van egy igen kiemelkedő, annak idején valakinek bizonyára nem 1-2 havi fizetésébe kerülő 21" Trinitron monitorom.
    Jelenleg, mivel sokkal jobb megoldás mint egy HDMI adapter, bepattintottam a gépbe egy 512 megás HD5450-et, amin van D-SUB és kijön az analóg jel.

    2 dolog miatt azonban ezt lecserélném egy másik hasonlóan koros kártyára:
    - Nem tudom a színtelítettséget felturbózni, ahogyan NVidiánál a Vibrance-szal, márpedig a CRT-n erre sajnos szükség lenne. Van ugyan Catalist Control Center, valamiért nem a teljes menüt adja be, ahogyan annak idején emlékszem.
    - Hamár régi VGA ami úgysem renderel, jó lenne ha S-Video kimenet is lenne rajta, CRT TV-nek. Ezek még régebben eltűntek a VGA-król, mint a D-SUB.

    Mi lenne a legújabb, legerősebb használt VGA amin van nemcsak D-SUB, de S-Video kimenet is? Nem tudom NVidia legyen a vibrance-miatt, vagy ponthogy AMD hogy a driverek ne akadjanak össze?
    Az sem árt, ha Low Profile, mint most az 5450, hogy ne árnyékolja el a friss levegőt a 3070Ti-től.

    Kb ilyen GTX260 környéke jut eszembe.

    [ Szerkesztve ]

    https://tinyurl.com/rasoapro

Új hozzászólás Aktív témák