Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gtamate2

    veterán

    válasz ClaretAngel #73016 üzenetére

    Szia,

    Nincs ilyen hogy egyiken szebb a kép mint a másikon. Az amdn gyárilag kicsit élénkebben a színek amit ugyan úgy elérhetsz nv esetében is ha a Digital Vibrance-t picit feljebb veszed ha zavarna. (nem olyan észrevehető)

    Ha hosszabb távra (2+) évre tervezel mindenképp ajánlott a 4 Gb, azért mert már most is vannak olyan játékok amik sok memóriát igényelnek, emiatt lejjebb kell venni a beállításokat, hogy elférjen a textúra a memóriában, pedig a gpu bírná. (Tipikus ilyen eset jön elő a GTA V esetén, ha 4 gb-os 960/380-al játszol magasabb beállításokon tudsz játszani gond nélkül)

    UHD esetén minimum a gtx 980, de inkább 980ti/Fury X ajánlott, ha 60 fps kell ezekből is kettő. Az SLI/CF-nek nem sok értelme van eddig a szintig, mivel jobban jársz ha eladod az egyik középkategóriás kártyádat és veszel még egyet. Ezzel megspórolsz jókora villanyszámlát és a teljesítmény is jobb lesz, mivel a 2 kártyás rendszerek esetén nem 2* akkora teljesítményt kapsz, hanem változó, de van olyan ahol egyáltalán nem is pluszt jelent. A memória pedig nem lesz a duplája, hanem marad a jelen esetben 4 gb (tehát nem lesz 8), mivel nem adódik össze.

    Általában a gyártók közül most az AMD estén a Sapphire ill. most az MSI is ajánlott az új szériában. Ez persze inkább a 280/280x/380-tól érdekes, alatta gyártanak a többiek is elégséges hűtést.
    Az MSI hűtése a 3-as szériában jól sikerült és 3 év gari is van rájuk, viszont meg is kérik az árát.
    A Sapphire Nitro, Tri-x, Vapor-x, hűtései ajánlottak, nagyon jók csak sajnos 2 év garancia van rá.

    Az Nvidia gyártóinak könnyebb dolguk van hiszen sokkal kisebb a fogyasztás, így nem kell nagy hűtőt rátenni, tudnak spórolni ezen is, maga a gyártási költség is kevesebb mint az amd esetén ezért elő tudnak állni olcsóbb megoldással.

    Tehát ha 3 évre tervezel minimum akkor már mindenképp 4 gb-os kártyát ajánlanék.
    Emellé a táp mellé a 380 is mehet, de korábban összehasonlítottam a 960 ill. 380 közti különbségeket, döntsd el magad melyik a fontosabb számodra.

    Ha nem sokkal kerül többe a 380 én azt venném, persze ha a fogyasztás van szem előtt a 960 is jó és erős kártya.

    *Sn0w

Új hozzászólás Aktív témák