Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz #16939776 #31002 üzenetére

    Hagyjuk.... Valószínűleg vak vagyok.... De én még a közeliken sem látom, amiről beszélsz és az oldalról készült képen sem (bár, hogy hogy a fenébe lehet ilyen kis felbontású képeket feltölteni egy worklogba, az örök rejtély marad a számomra). :U Mint mutattam, dolgoztam már ilyen anyagú házzal és nagyon csalóka tud lenni fotózáskor.

    Továbbra is kétlem, hogy egy 2 mm vastag alumínium lemezt "be lehet húzni" pár M5-os csavarral, főleg úgy, hogy ha megnézed a hátsó képet, akkor jól látszik, hogy a venti gumibakjaiba tekeri bele a csavarokat, lényegében nincs mihez feszítenie. Azt még el tudom képzelni, hogy a munka egy másik fázisában (logikusan fúrásnál) rátehénkedett a fúróval az előlapra és "megnyomta", de hogy ezt nem a csavarozás okozta (ha van is ott valami), abban biztos vagyok. ;)

    A héten túlestem a 84. házépítésemen. Ebből nagyságrendileg 20-23 darab volt full alumínium, nagyjából 10 darab részben alumínium. Soha nem tudtam szimpla csavarozással (nem is próbáltam és nem is akartam persze) eltorzítani egy 1,5-2 mm-es lemezt, főleg úgy, hogy legtöbbször valamilyen másik anyaghoz szorítod hozzá, nem az "üres térbe" feszíted/húzatod be. Lényegében így össze kellene nyomnod az anyagot, ami egyrészt baromi nehéz lenne, másrészt pedig nem "betüremkedésként" jelentkezne, hanem "mállásban", iránytalan vastagsági torzulásban.

    Szóval összegezve: lehet, hogy én nem látom a sérülést, amiről beszélsz, de hogy ha van is és nem csak a fénykép csalóka, akkor azt szerintem akkor sem okozhatta a csavarozás maga, hanem csak valami más. És ígérem most már befejeztem, mert kapok az arcomra. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák