Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nestor16

    senior tag

    válasz Pttypang #52127 üzenetére

    Tehát. A nagy felbontás - megapixelháború - nem csak amiatt jó, mert baromi nagy méretű képet tud készíteni, hanem mert 3, 5, 8 megapixelen maximálisan megállja a helyét a képminőség terén a telefonok között. Tehát, ha lenne egy Lumia 1020 telóm, én akkor is 8 MP-t állítanék be valószínűleg. A 38-nak az értelme nálam leginkább csak a távoli dolgok fotózásához hasznos. (A tesztekből az tetszett és az tűnt csak praktikusnak nagy felbontás esetén.) Persze a kezdeti időkben valószínűleg az 5 + 38-as kombót használnám, de ott is kiválogatnám a nagy képeket és csak a távolit hagynám meg.
    Idézek a Nokia 808-as tesztből (amit te is linkeltél):
    "Ezért értelmetlen tehát a manapság dúló megapixelháború, két azonos méretű érzékelőlapka közül - azonos gyártástechnológiát, objektívet és feldolgozóegységet feltételezve - az a jobb minőségű, amelyikre kevesebb pixel jut, azaz kisebb a megapixelszáma."
    Tehát meg lehet csinálni úgy is egy kamerát, hogy nem engedik meg azt, hogy 41 megapixeles képet is lehessen lőni, ami mégsem olyan tiszta, mint ha csak 8-ast lőnél ugyanazzal a kamerával, ami azt eredményezi, hogy lesz egy jó kamera, de csak 8 MP.
    Még egy idézet ugyanonnan:
    "Ugyanakkor a 38 megapixeles képeknél azért már a négyzetmikron/pixel arány nem túl acélos, de a Nokia nem is azt tűzte ki célul, hogy boldog-boldogtalan A0-s posztereket fotózgasson, hanem három, öt, illetve nyolc megapixeles felbontást választva olyan minőséget érhetünk el, amit korábban mobilon meg sem tudtak közelíteni mások."
    Ezekből én arra következtetek, hogy fölösleges 16 megapixelre állítani a kamerát, ha fele akkora képsűrűséggel (8 megapixel) ~2x olyan szép képeket lehet lőni. Ezenkívül harmad akkora lesz a kép mérete.

    Egy hozzászólásba találtam erre a linkre, amit gondolom nem kell alapul venni, mert amit küldtél az tűnik a hitelesebb tesztnek (mobilarenás linkelt teszt). Annyit le lehet szűrni a tesztekből is, hogy pl az iPhone Plus 6-nál is csak 8 megapixel a maximum és mégis minőségi.
    Ennyi lenne a véleményem. :)
    Próbáltam utánaolvasni, megindokolni a gondolataim, ha még mindig rosszul gondolom akkor is szóljatok nyugodtan. :R

    Üdv, Dávid

Új hozzászólás Aktív témák