Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz sheriff80 #1933 üzenetére

    Nem kéne a képméretet csökkenteni. A bitrátát kell konvertálással. Ezek a torrentes 12-15 Gigás filmek marha pazarlóak, én át szoktam konvertálni jóval kisebb bitrátával.

    Mára már jól bevált nálam a 3000 kbps 1080-as méret esetén, amennyiben nem sok túl mozgalmas képsor van a filmben. Persze, ha űrcsata, meg robbantás (pl Star Trek-féle látvány), ott nagyobb bitráta kell, de ott is elég szokott lenni 4000. Ha kockásodik egy-egy másodpercre két három helyen, az számomra még mindig elfogadhatóbb kompromisszum, mint sok tízgigás filmet tárolni. Nincs szükség akkora bitrátára, a YouTube-ról le lehet tölteni olyan full HD videókat, hogy max 6000-ben van konvertálva, és nem esik szét a kép, nem szaggat, minden tiszta rajta.

    A 720-as filmeket 2400-zal szoktam konvertálni. Megelőzve az okoskodó véleményeket: nekem ez elég! Másnak más felel meg, az engem nem érdekel.

    Általában a Freemake video konvertert használom, gyorsabban dolgozik, mint a Format Factory, a minőség pedig teljesen személyre szabható. Képkodeknek AVC H264-et használok, képméret: eredeti, képkockasebesség: eredeti. Mindössze a bitrátát állítom be kézzel. Hangbeállítást is választhatsz, ismeri az AAC-t, AC3-at, MP3-at stb.

    Ha több hang kell, Audacity-vel ki lehet bontani a soksávos hangokat is, és megműteni. Ha nincs szükséged több nyelvre, a nagy bitrátájú eredeti hangok kukázásával sok helyet spórolhatsz egy-egy filmnél.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák