Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • weman

    csendes tag

    Köszönöm a segítségeteket!

    darvinya

    Igen amit elfelejtettem mondani, hogy egy MKV videó alá szeretném majd az elkészült szinkronhangot beilleszteni, ezért írtam ebbe a topikba. Utólag is bocsesz!

    BonFire

    Igen, ajánlottad már nekem az Audacity progit, el is kezdtem vele ügyködni, de nálam sajnos elég gyakran kifagyott, annak ellenére, hogy több helyről is letöltöttem már, pedig a gépemen nem szabadna, hogy kifogjon.
    Ezért használtam Vegast. Számomra könnyebb is volt a használata és ami még mérvadó volt nálam az az, hogy lehet nyújtani a hangot, amire nekem szükségem is volt, némely kivágott hangcikkelynél, mert egy VHS szinkront kellett, az angol szinkron mellé egyengetnem, ami már gondolom egy rongyosra játszott kaziról lett digitalizálva, ami ez álltál alapból megnyúlt volt egy kicsit.

    Valójában nem konvertáltam át az AC3-mat WAV-ba, csak úgymond átneveztem a kiterjesztését egy progival, ezt a művelet csak azért kellett végrehajtanom, hogy a Vegasba tudjak dolgozni az AC3 hanggal, mert ezt a formátumot nem kezeli alapból a Vegas sajnos, de így megtarthattam az AC3 hangot változatlan formában.

    Erről itt egy rövidke videó, akit érdekel a dolog, ha nem lenne teljesen érthető amit mondani akarok:
    (Portugál, de a folyamatot így is lelehet követni)

    https://www.youtube.com/watch?v=wH8tdwJmTKM

    Ha minden kötél szakad, akkor lementem WAV-ba majd a hangot Vegasban, bár én úgy tudom, hogy az nem a legszerencsésebb hangformátum videó alá, mondjuk ezt valószínű csak a több csatornás hangra szokták mondani.
    Nekem meg ugyebár csak egy két csatornás hangfájlom van.

Új hozzászólás Aktív témák