Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pappzo

    csendes tag

    Sziasztok!

    Vettem egy digitális felvevőt TS formátumba rögzít és szerencsére külső tárhelyre is tud rögzíteni.

    Lényeg a TS formátumot át tudom tömöríteni MKV-ra (H264). Én ehhez az Easy Brake nevü programot használom. Az azonban nem tud vágni. Gondoltam vágásra használom a VirtualDub-ot, ami persze meg nem kezeli az MKV-t, a VirtualDubMod, meg dll hiányok és hibák miatt Windows 8.1 64 bit alatt nem indult el.
    Abban volt a Video settings fül alatt a Direct Stream Copy ami vágás után hasznos volt, azaz a megvágott anyagot újrakódolás nélkül gyorsan lementette (ok persze key frame-eknél kellett vágni hozzá, de gyors volt és nem volt további minőség romlás).

    Kérdésem az lenne, mit ajánlotok MKV (H264) fájl vágására úgy hogy aztán tömörítés nélkül a vágott anyagot el tudjam menteni? A vágáshoz persze lássam a képet is hogy tudjam hol kell vágni (tv felvétel lévén film előtt és utáni felesleges rész eltávolítandó).

    Esetleg ha van más javaslatotok TS fájlból is elindulhatunk, de akkor olyan konvertáló kell ,ami gyorsan konfigurálható, jó, és beállítható minőséget ad (minőség, menetek száma, stb) és lehet vele vágni. De mint írtam az Easy Brake-kel elégedett vagyok minőséget illetően az áttömörítés kapcsán, így alapvetően MKV (H264) vágó programot keresek, amivel a vágott anyagot újrakódolás nélkül (Direct Stream Copy szerűen) el tudom menteni. Vagy olyan VirtualDubMod-ot, ami fut Windows 8.1 alatt és kezeli az MKV (H264) -t.

    Köszönettel a segítségetek:
    Papp Z

Új hozzászólás Aktív témák