Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • házimozis

    tag

    válasz #16820480 #2384 üzenetére

    Nakérem! vipisti te is figyu!

    Nekiindultam a dolognak, mert ''olyan nincs hogy nincs'' (''akkó' van'' - by üvegtigris)

    Azt írja a manual, hogy a touchpad (továbbiakban TP) konfigurálásához windowsban elegendő az IBM ''ps2 egér'' driver. Ezért levettem az Elantech (KTP) divercsomagot, és visszaállt a ps2 egér, ...és van scroll is a TPn. (kipucoltam a registryt is tucat elantech bejegyzés marad hátra)
    Vagyunk ahol voltunk a kezdettől, Fn+F3 továbbra sincs. :W
    Ezekután nekiálltam gondolkodni. (félelmetes mi? :DDD )

    Az Fn+ funkciókat hardveregységekhez rendeli hozzá a manuál, operációs rendszertől függetlenül. Ergo ezt a BIOS kell felügyelje. :F
    Továbbá: Vannak a funkció gyorsgombok is (4db) amelyek szintén fixen előprogramozottak. (böngésző, mail, drótnélküliLan+Bth, és a kamera vagy nagyító.) Gondolom az alapértelmezett alkalmazást kapcsolják. És itt is van bibi, mert a belső kamera elindítását (amúgy műx.) vagy az egér-nagyítóablak módját (állítja a manual) sehogyse tudom rákonfigurálni erre gombra. Most semmitse tesz. A gomb maga él, mert jelzi (hibaüzi) hogy azt a funkciót nem veszi magára. :F A másik 3 gyorsgomb működik.
    Namost! :U
    A 67x gépekhez is a 86.02 fw van a telepítőn. Ez tele van egér funkciókkal is! Viszont 6xx-en ezexerint működik a TP tiltás*. Márpedig ekkor csak a bioshoz jutunk vissza L745ön.
    Az egyedi módon hibásan betöltött biost kizártam, mert nem vagyok egyedül. Innentől kezdve - mint következő eshetőség - csak a bug marad.

    A gyártó 7.00tól vista optimalizáltnak jelentette be (ki) az L745 biosát. Ehhez képest 6 hónap alatt az 5. frissítést adja ki rá. Most épp speedstep(!) javítást, vista alá ami csak kicsit brutál hiba. (szerintem) 7.04en volt Fn+F2 javítás vista alá.
    Ezekből következve, nem kicsi az esélye annak, hogy az XPvel nem annyira törődtek a bios írásakor, és idő kell míg kibuknak a bajok. Mert tény, hogy vannak. :o


    sheratan
    *..Hogy pontosítsam a tegnapit: Lehet hogy eltérő típusú TPnk van és ez is lehet az oka. Ha viszont egyforma TPnk és fw driverünk van, akkor tutti, hogy biosbug, mert biosban bizti hogy eltérünk.
    Szal csak annyival jutottam közelebb a megoldáshoz, hogy nem hardverhiba van.

    [Szerkesztve]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák