Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz szokelaszlo #9891 üzenetére

    a bios beállításában alapesetben csak a powernow - enabled/disabled állapota befolyássolja a proci sebességét, illetve azt, hogy a bios beállítása érvényesüljön, vagy az oprendszer - vagy más külső alkalmazás - vezérelje azt! ha letiltod, akkor a bios minimális alapjáraton hajtja a rendszert! ha az oprndszerre - annak energiasémáira akarod bízni a vezérlést, akkor engedélyezd!
    vista alatt három séma van alapban, és a lényeg az, hogy minden sémánál külön lehet állítani többek között a processzor sebességét! százalékos értékben megadható az, hogy minimum és maximum mennyin menjen a proci. a teljesítménycentrikus alapban olyan beállításokkal bír, hogy minden maximumon megy! a közepes sémánál 5% és 100% között van az alapérték, a legszerényebb energiaigényű sémánál pedig 5% és 50% között! ha a bios fent említett beállításában átengedjük a vezérlést ezen a téren az oprendszernek, akkor a séme szerint beállított értékek érvényesülnek. a fenti %-os értékeken manuálisan állíthatunk, ezzel szabályozva a processzor sebességtartományát. ha nem akarjuk mindig csúcson járatni a notit, de például bizonyos alkalmazások indításakor/futtatásakor ajánlott a középső sémát használni - miután itt beállítottuk a megfelelő értékeket (az alap 5% úgyis annyi lesz, amilyen legkisebb szorzót a proceszor támogat; ha például 800 mhz és 2100 mhz között állítható a processzor, akkor ezen értékek között fog változni az igénybevétel függvényében a processzor sebessége.
    említtted még a touchpad dolgot; a noti cd-jén többnyire nincs synaptic pointing device, alkalmazás, de érdemes letölteni és feltelepíteni, sokat finomít a touchpad működésén!
    xp esetében elengedhetetlen továbbá az amd powernow driver, csak ennek birtokában képes szabályozni a proci sebességét az xp!

    feinadam; a powernow legyen enabled - így az oprendszer vezérli az energiasémák függvényében a proci sebességét -, ha letiltod, akkor mint már fent is írtam; alapon fog menni a proci! a másik két funkció legyen tiltva, azok engedélyezése is a minimális energiafelhasználásra lövi be a rendszert - levéve minden lehetséges értéket!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák