Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabesz78

    tag

    válasz Geri89 #1263 üzenetére

    Szia

    Nem tudom meddig jutottál el a beüzemelésben, de először is a control panelnen be kell állítanod a megfelelő IP paramétereket a benne lévő Jetdirect printszervernek. Általában fix IP címet szoktak beállítani, érdemes neked is ezt tenni, abból az IP cím tartományból amit a routered oszt a hálózaton.Ha ez megtörtént és rá van kötve a routeredre, nyomtass egy konfigurációs lapot és ellenőrizd le hogy valóban megjegyezte-e a beállításokat.
    Ha Okés akkor a gépeden a böngésződ címsorába írd be a nyomtató IP címét. Ha megjelennek a nyomtató beállításai akkor mindennek jónak kell lennie. Innen még tesztlapot is tudsz nyomtatni. Ezután csak be kell állítanod a nyomtató driverében a megfelelő sandard TCP/IP portot, és mehet a nyomtatás.

    Ha az IP cím beállítás ok, és a kinyomtatott konfig lapon is jónak tűnik minden, de mégsem megy a nyomtatás, akkor érdemes a routert megkerülve egy crosslink kábellel közvetlenül összekötni a gépedet a nyomtatóval. A gépet egy IP tartományba hozni a nyomtatóval, majd újra próbálni az előző (böngészőbe beírt IP cím) műveletet. Ha OK akkor a router könyékén kell keresni a hibát.

    Ha így sem megy akkor rossz a printszerver a nyomtatóban.

    Remélem segítettem!

    "Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)

Új hozzászólás Aktív témák