Hirdetés

Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz Real_Necro #37716 üzenetére

    Kicsit azért agyaltam ezen a dolgon most munkába jövet... Miért van az, hogy akármikor felhozza az ember, hogy Nikon obit venne, egyből jön a sablonos "túl van árazva" szöveg? Egy VRI vagy VRII nincs túlárazva? Egy D600-D700-D800 nincs túlárazva?
    Tény, lehet hasonlítgatni Sigma, Tamron, Tokina obikhoz, de ilyenkor nem kellene elfelejteni, hogy az mégsem Nikon. Oké, ez most "márkabuzinak" tűnik, de ennyi az ára, meg kell fizetni a nevét is, ugyanúgy mint akár egy Dell-nél. Szerintem ez nem túlárazás, ennyi a piaci ára, ennyire tartják, ennyire verték fel (meg a forintunk is lehetne jobb, de ebbe most ne menjünk bele). Hogy most tudásban/minőségben egy nem Nikon ugyanazt (jobbat hozhat?) hozza, az már részlet kérdés. Ennyi erővel meg egy olcsóbb 70-200-as Sigma-nál mindig be lehetne szólni, hogy "vannak benne fókusz hibásak"... :U

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Aktív témák