Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    Üdv mindenki!

    Múlt héten vettem kicseréltem a főbb alkatrészeket a gépben (alaplap, proci, VGA, RAM és táp). Hosszas szerelés után sikerült összeállítanom a cuccot. Van egy SATA-s és egy PATA-s winchesterem, a PATA-son van a WIN. Van még egy DVD íróm, ami szintén IDE csatlakozású. Mivel az új alaplapon csak egy IDE konnektor van, egy IDE kábellel tudtam összekötni a régebbi winchestert és a DVD írót.
    Bekapcsoláskor eljutok a fekete képernyőig (ahol írja a procit, RAM-ot egyéb eszközöket, nem tudom mi a szakszerű neve ennek a képernyőnek), viszont innét sehová tovább. BIOS sem látja az IDE-s cuccokat, csak a SATA-s vinyót. Próbálkoztam minden félével, végül arra jutottam, hogy a PATA-s winchester a ludas a dologban, ugyanis ha csak a DVD írót és a SATA-s winchestert dugom a lapra, akkor a BIOS is felismeri a DVD írót, és az induló fekete képernyőn is látom.
    A kérdésem, nemes egyszerűséggel, mi lehet a gond?
    Eddig működött mindegyik vinyóm, most mégis miért nem akar a régebbi?
    Feltehetném a WIN-t a SATA-s vinyóra is, de nem szeretnék megválni a sok ki nem írt cuccomtól. Ha más nincs, haver vinyójával próbálkozom, ha az működik átrakom rá a fontos dolgaimat, és mehet a formázás. De az lenne az igazi, ha valakinek lenne valami ötlete.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák