Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • noooname

    csendes tag

    Ide is beírom hátha több ötletetek van

    Hello kedves fórumozók, mint már sokan, én is egy fagyós problémával fordulok hozzátok. Kezdő vagyok a dologban, így kérlek nézzétek el a hülyeségeimet! Íme eddigi tapasztalataim a problémával kapcsolatban:

    Konfig:
    Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
    Proci: Intel Core2Duo E8400 3.00GHz
    VGA: Sapphire Radeon HD4850 512MB
    RAM: 2 kit(Geil BlackDragon DDR2 800MHz CL5 2x1GB)
    Táp: Powerlogic 450W

    Nos, a gép a tápot és HDD-t kivéve 2 éves. Amikor vettem, az eladó azt mondta a táp jó minőségű, elég lesz(sajnos én hülye ennek csak most néztem utána, ez a 2. legtöbbet meghibásodó táp "kodegány" után). A probléma jónéhány hónapja jelentkezett először, CoD:MW2 multi fagyással(kép beakad, hang beloopol->reset), de csak egy bizonyos pályán, így nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Később már más pályák is megfagytak néha..ekkor még csak 1 memória KIT volt a gépben, és XP alatt futott. Ezek után vettem még 2GB memóriát a gépbe, mert arra gyanakodtam hátha az a kevés, viszont 4 gigával már fel is tettem egy Win7et, aztán egy BF:BC2-t, és itt kezdett bedurvulni a dolog, BC2 random időközönként fagy(eleinte 0-20 perc), főleg a multi, single ritkán, de van, hogy még a menüben meghal és resetelni kell, olyan is volt, hogy csak kilépett a játék az asztalra, hibaüzenet nélkül. Azt figyeltem még meg, hogy amikor a hiba jelentkezett a proci mindig magasan pörgött, gyakran 100%-on(bár csak Logitech G15 teljesítményfigyelőt láttam, nemtudom mennyire megbízható). Mostanában elindítom a gépet, Win7 logo után fekete kép és nem jön be semmi, ekkor egy reset megoldja általában a problémát, de néha több reset kell. A videók(streamelt úgy vettem észre h nem) érdekesen szaggatnak, igazából csak néha pár mp-re belassulnak aztán utólérik magukat egy gyorsulással, néha elmegy teljesen a hang MediaPlayerClassic pedig írogatja hangtól és képtől függetlenül h (Nem válaszol). Egy időben pedig a java illesztőprogram szállt el rendszeresen.

    Próbáltam magam javítani a helyzeten, ugye hibakeresés, a szoftveres részt nagyjából kizártam mert XP-n és win7en is jelentkezett a probléma, víruskeresést, driver-, ill. biosfrissítést és társait végeztem, így maradt a hardver. Kitisztítottam az egész gépet, egyedül a vid. kártya ventije volt elég poros, mikor az egésszel megvoltam kicsit javult a dolog(tudtam 1,5 órát BC2-zni gond nélkül), de nem oldódott meg. Futtattam Orthos-t(Proci és RAM teszt) 2,5 óra után nem talált semmit 100%-os terhelés mellett, Memtestet is, a 2kiten külön-külön(egyenként nem néztem a modulokat, gondoltam ha egy hibás a kitben megtalálja) de semmit se talált, azonban amikor mind a 4 modul bent volt, talált hibát (Memtest86+-t futtattam ami már felismeri elvileg a 4gigát és többet is elvileg). VGA tesztnek futtattam FurMarkot(~70°C-ig ment), 3DMarkot, egyik se fagyasztotta ki, így a melegedést is nagyjából kizártam, (proci hűtőpaszta kicsit már kezd repedezni, lehet cserélni kéne, de ha az melegedne újraindulna a gép nem?) szóval jöt egy másik gép alkatrészeivel kicserélgetés..és itt jön a fordulat, elvittem a gépet haverhoz, aztmondta mutassam meg a hibát..persze a gép 1.re nem indult, reset..és hopp magától megjavult. 3 óra BC2 futott rajta és semmi baja nem volt(2-3hete) így nem is tudtunk próbálkozni a cserélgetéssel.

    Azonban a napokban megint előjött a hiba, és még nem bírtam elmenni a sráchoz, ezért fordulok most hozzátok! Elnézést kérek mindenkitől, hogy Wall of Text lett belőle(remélem már mindent leírtam), de ugye az ördög a részletekben lakozik, így reméltem hátha valami kis dolog feltűnik valakinek. Nos előre is köszönöm mindenkinek aki elolvassa és megpróbál segíteni

Új hozzászólás Aktív témák