Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fonak

    csendes tag

    Összeraktam egy gépet régi fiókokban heverő alkatrészekből (Asus A8N-SLI alaplap, A64 3000+, 2 x 1 GB Geil DDR RAM, Radeon X550, Coolink AP-350X táp, 80 GB-s Samsung IDE vinyó, Sony IDE DVD-ROM - csupa 6-10 éves cucc, volt amelyik 5 éve nem volt használva) és a következő a jelenség: áram alá helyezve a gépet (tápot bekapcsolva) megmozdulnak a ventik, világít a zöld LED a lapon, de nem indul az alaplap, viszont ha sokáig próbálkozok, vagy állt egy ideig így bekapcsolva, egyszer csak elindul a power gomb lenyomására, és utána már megy rendesen, amíg nem áramtalanítom a gépet (vagy nem kapcsolom ki a tápot), ki-be kapcsolgathatom gond nélkül, áramtalanítás után viszont megint jön az idegeskedés, hogy mikor indul el végre).
    Ez most a táp vagy az alaplap hibája lehet? Szerintem ennek a tápnak (névleg 300W-os asszem) el kell bírnia ezt a konfigot, erre utal az is, hogy ha már elindult, nem fagyott le eddig. A táp 20-24 tűs átalakítóval van rádugva az alaplapra, de közvetlenül beledugva is ugyanezt produkálja a cucc.
    Tudom ki kéne próbálni másik táppal, de nem volt még kedvem kiszedni a fő gépemből (próbaként rádugtam egy még régebbi 300 W-os mercury ATX tápot is, azzal el sem indult a lap, csak sípolgatott, pedig anno még egy nforce2-es Athlon XP-s konfigot még az hajtott). CMOS törlés megvolt, az nem segített. Mégiscsak az alaplapon döglődik valami?

Új hozzászólás Aktív témák