Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • minek3

    csendes tag

    Szervusztok.

    A tulajdonomba került egy HP Compaq 6735s. Nincs hozzá semmiféle softvare mellékelve, se oprendszer.
    A tervem az volt hogy rakok rá egy XP-t. Amint kiderült ez nem lehetséges alapvetően, mivel az XP (ellenben a Vistával) nem ismeri a gépben leledző SATA-300-as vinyót, és a wintelepítés elején a hardverek öszeszámolása után közli velem egy kékhalál ablak társaságában hogy inkább leáll a telepítés nehogy kárt tegyen a gépben.
    Utána néztem és rájöttem hogy a drivert rálehet csempészni egy XP lemezre az Nlite nevű programmal.

    http://h30434.www3.hp.com/psg/board/message?board.id=OS&thread.id=238
    http://www.youtube.com/watch?v=RavK2pA5cto

    Csakhogy ehhez a programhoz kezdő létemre csak kicsit értek, meg is látszik az elbaszott 3 darab XP lemezen amit kihajigáltam az ablakon. A második linken, a videóban a srác HP Recovery Managerrel készített XP discet használ, ami nekem nincs, fentebb írt okok miatt. Helyette egy SP2-es XP Pro-t használok. És ezt sem tudom hogy helyesen teszem e, de sajnos nem jutok hozzá HP recovery dischez.
    Na most a Nliteal két nagyobb problémám van. Az hogy nem tudom pontosan melyik drivert kell a lemezre tenni az 6735s-ekhez és azt sem hogy még mit kellene mellétenni (pl SP3?), vagy éppen hogyan. Egy tutorialra linkel az általam megadott első link, de természetesen a cím amit ott megadnak már nem létezik (A FileCloud bezárt 2008ban).

    Valaki hozzászól egy építő jellegűt?
    Előre is kösz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák