Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • epzon

    őstag

    válasz biker #9607 üzenetére

    Nem nincs veled bajom, csak a gondolkodásoddal nem értek egyet. De ez nem egyedi jelenség. És a te szemszögedből neked van igazad, én csak azt próbálom elmagyarázni, hogy nem minden fekete vagy fehér. A stílusom meg olyan amilyen :)

    Egyrészt az a kiindulási alap, hogy minden neves gyártónak az a kiindulása, hogy jót szeretne gyártani. Viszont a jót nem hajlandóak megfizetni sokan, mert mindig lesz egy újabb gyártó aki majd valamilyen trükkel olcsóbbnak (jobbnak) tűnik és azt kénytelen lesz követni a többi is. De nem minden trükk az ami annak látszik, és amit te reklamálsz az nem trükk.

    A kiindulási alap, hogy vannak felhasználók, akik nyomtatni szeretnének. A nyomtatás döntő része céges vonalon csapódik le (cégnek értjük a 3 fős mikrovállalkozást). Namost ezek a felhasználók jelentős esetben semmit nem értenek a nyomtatókhoz (nem is akarnak és senki nem is várja el tőlük, hogy értsenek hozzájuk, mert ez nekik csak egy eszköz). Azaz a feladat gyártói oldalról egy olyan eszközt gyártani ami minden pillanatban alkalmas a MEGFELELŐ minőség előállításra. Ugyanis csak nálunk van ez a kérdés ennyire túlpörögva hogy ha egy oldal nyomtatása több mint 2 ft-ba kerül akkor összedől a világ. A minőség és a rendelkezésre állás az első számú szempont. Ugyanis egy 3 fős cég működtetését is havi 1,5 millió ft alatt nem úszod meg, namost ehhez képest, hogy a havi 2000 oldal nyomtatása 10 vagy 20 vagy 30 000 Ft nem igazán számít(ana). Sokkal fontosabb az, hogy ne álljon meg az üzlet amiatt hogy nem működik a nyomtató,
    ugyanis hamar bukhatsz többet mint 10 vagy 20 000 Ft.

    Szóval éppen ezért nem addig működnek a dolgok amíg egy utolsó halvány csík is képes kijönni rajta, hanem egy előre biztonsággal meghatározott időpontig vagy oldalszámig, ami előre TERVEZHETŐ és időben beszerezhető a szükséges cserealkatrész vagy kellékanyag.

    És ebben nincs trükk. Te is előre tudhattad, hogy a samunak a dobja 24 000 oldalnál meg fog állni. Igy vetted meg, előre publikálta a gyártó, felkészülhettél rá időben, senki nem csapott be.

    Az pedig hogy vannak ügyes emberek akik meg tudják kerülni a gyártó "korlátozásait" annak pedig csak örülhetsz, mert így jobban kevesebbe fog kerülni a nyomtatás számodra.

Új hozzászólás Aktív témák